Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Κύπρια Ευρωβουλευτής: Ο Έιντε είναι πράκτορας των Τούρκων

Κύπρια Ευρωβουλευτής: Ο Έιντε είναι πράκτορας των Τούρκων

Αποκαλύψεις για τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ στην Κύπρο

Σε αυστηρή γραμμή η ανακοίνωση της Κύπριας Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, όσον αφορά τον ρόλο του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Η Θεοχάρους κατέκρινε τον Έιντε για απώλεια αντικειμενικότητας στην επίλυση του Κυπριακού κατηγορώντας τον ότι δρα υπέρ των Τούρκων.
«Ο κ. Έιντε χρησιμοποιεί ανιστόρητα και άσχετα επιχειρήματα, και επιδιώκει πάση θυσία να πείσει την Ε.Ε. και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ότι η Κύπρος μπορεί να αποδεχτεί τις 4 ευρωπαϊκές ελευθερίες, όπως δήθεν ισχύει για την σχέση Καλίνινγκραντ-Ρωσίας».
Σχολιάζοντας αναφορές ότι «εξαντλείται ο χρόνος» για την ολοκλήρωση των συνομιλιών και την επίτευξη λύσης, η κυρία Θεοχάρους σημείωσε ότι "όσοι το κάνουν, μπαίνουν στη λογική της Τουρκίας, που θέτει ορόσημο τη μέρα που θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ή ότι όντως ετέθη χρονοδιάγραμμα στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο και το αποκρύβουν".
«Ή φοβούνται την τουρκική αντίδραση, που είναι παράνομη και εναντίον των διεθνών νόμων, ή υπήρξε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη Νέα Υόρκη, το οποίο δεν μας αποκάλυψε ποτέ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να μας λένε ότι εξαντλήθηκε ο χρόνος», σημείωσε καταληκτικά η Ευρωβουλευτής.

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.