Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Οπλισμένος άντρας σε κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ - ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ - ΦΩΤΟΣ ΒΙΝΤΕΟ


Άντρας περίπου 45 ετών ενταγμένος στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, μπήκε στο κτίριο στην περιοχή του Παλιού Ψυχιατρείου στα Χανιά με φωνές, απειλές και κρατώντας ένα πιστόλι και κρατάει ομήρους και έχει ήδη ανταλλάει πυρβολισμούς με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο άντρας βρίσκεται σε απόγνωση όπως αναφέρει το flashnews αφού το μοναδικό του εισόδημα για να ζήσει την σύζυγο και τα 5 παιδιά του προέρχονται από ένα περίπτερο στον Ενετικό Λιμάνι Χανιών, το οποίο θα το γκρεμίσει ο Δήμος Χανίων.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι όταν πλησίασαν το κτίριο ο δράστης πυροβόλησε  με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν στα πυρά.
Μέσα στο κτίριο αλλά σε διαφορετικό χώρο  βρίσκονται τρεις εργαζόμενοι, ενώ έξω σε αυτό και σε αρκετή απόσταση αφού η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, βρέθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι καθώς και συμμετέχοντες στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.
Ο Δήμαρχος Χανίων μετέβη στο σημείο προκειμένου να διαβεβαιώσει τον άντρα πως δεν θα εφαρμοστεί - τουλάχιστον για το καλοκαίρι - η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου.
Σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος- Νεκτάριος Καλύμνιος που βρίσκεται στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ από τις 8 περίπου το πρωί διαπομπεύει ότι «Δεν το κουνάω από εδώ αν δεν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον δήμαρχο Χανίων να παραμείνω στο ίδιο περίπτερο»
Ο δράστης κρατά τρεις εργαζόμενους για ομήρους και όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 έχει τραυματιστεί στα πόδια από τους πυροβολισμούς.
Οπλισμένος άντρας σε κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά - Ανταλλαγή πυροβολισμών


ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ
Παραδόθηκε ο ένοπλος περιπτεράς στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά 

Η κατάσταση ομηρίας που εξελίσσεται αυτήν την στιγμή στο ΟΚΑΝΑ στα Χανιά έχει κάνει όλη την Ελλάδα να κρατάει την ανάσα της.
Ο Ευάγγελος- Νεκτάριος Καλύμνιος, έχει ταμπουρωθεί από τις οχτώ το πρωί στο κτίριο διαμαρτυρόμενος ότι ο δήμος θέλει να του κατεδαφίσει το περίπτερο. Μάλιστα σημειώθηκε και ανταλλαγή πυροβολισμός ανάμεσα στον 45χρονο άντρα, με αποτέλεσμα να έχει, όπως δηλώνει τραυματιστεί αλλά και να έχει χάσει πάρα πολύ αίμα.
«Δεν το κουνάω από εδώ αν δεν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον δήμαρχο Χανίων να παραμείνω στο ίδιο περίπτερο», λέει σε συνέντευξή του.
«Προσπαθούν να με βγάλουν έξω και να με σκοτώσουν. Την Παρασκευή με έδιωξε ο εισαγγελέας από το γραφείο του που πήγα να καταθέσω την ένσταση, ο δήμαρχος με αγνόησε. Μου δώσατε υπόσχεση του είπα του Δημάρχου. Ο παππούς μου είναι ο Τρούμαν. Έχω 5 παιδιά, έχω 0,05 σεντ πόθεν έσχες. Δεν έχω μία. Έδωσα στο δήμαρχο τα στοιχεία μου την Παρασκευή που τον είδα τυχαία σε ένα καφενείο.
Σαββατοκύριακο δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Ξέρετε τι είναι να έρχεται ένα χαρτί ότι καταστρέφεται το περίπτερό σου; Κάναμε ένσταση. Είμαι 16 χρόνια εκεί πέρα εγώ με το περίπτερο. Το αίτημα μου είναι να παραμείνει εκεί το περίπτερο.
Ο διαπραγματευτής μου λέει βγες και θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο. Ομηρία έχουμε, δεν κάνουνε έκτακτο συμβούλιο; Με τις δικές μου σφαίρες θα σκοτωθώ, όχι με τις δικές τους. Μου παίξανε οι αστυνομικοί. έβγαλα πιστόλι για να ξεκλειδώσω την πόρτα, γιατί με κλείδωσαν απ έξω οι πονηρές οι κοπέλες.
Αλλά δεν πειράζει. Δεν τις άγγιξα, ούτε τις απείλησα. Χορηγήθηκαν όλοι οι τοξικομανείς, έφυγαν, κλείδωσα την πόρτα και με μετά κάτι έγινε και με κλείδωσαν. Πήγαν με να με σκοτώσουν. Τώρα είμαι περιτριγυρισμένος από ελεύθερους σκοπευτές.
Κινδυνεύω αν βγω. Θέλουν να με πείσουν να βγω για να με σκοτώσουν. Γιατί έχω παρελθόν με την αστυνομία, έχω κάνει φυλακή 3,5 χρόνια. Δεν είμαι τυχαία περίπτωση. Η αστυνομία είναι με κράνη και ειδικό τζιπάκι.
Έχω χάσει 2 κιλά αίμα, είναι ποταμός το αίμα και αρχίζω και ράβομαι μοναχός μου. Δεν σταμάτησε η αιμορραγία δεξιά στην κοιλιακή χώρα. Θα μείνω στον λόγο της τιμής μου. Εγώ τις κοπέλες τις άφησα γιατί φοράω παντελόνια, τις κοπέλες θα πείραζα; Δύο κοπελιές είναι κλειδωμένες μέσα σε ένα δωμάτιο, φοβούνται. Ανοίγω την πόρτα να φύγουν και δεν θέλουν. Δεν είχα ψωμί και γάλα τον παιδιών να φάνε και άνοιξα το περίπτερο.
Καθάρισα 1 χρόνο από τα ναρκωτικά, είμαι σε πρόγραμμα. Δεν θα φύγω από εδώ αν δεν δω γραπτώς από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων την άδεια. Αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν», ξεσπά ο 45χρονος άντρας.
Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική καθώς και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ και μέλη της οικογένειάς του που προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.
Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας μετέβη στο σημείο προκειμένου να διαβεβαιώσει τον άντρα πως δεν θα εφαρμοστεί - τουλάχιστον για το καλοκαίρι - η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου.
Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Βάμβουκας συνομίλησαν μαζί του και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την διατήρηση του περιπτέρου, ο ίδιος ζήτησε και έγγραφη χορήγηση της σχετικής απόφασης, κάτι που όπως είπε ο κ.Βάμβουκας, δεν μπορεί να γίνει.Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Βάμβουκας συνομίλησαν μαζί του και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την διατήρηση του περιπτέρου, ο ίδιος ζήτησε και έγγραφη χορήγηση της σχετικής απόφασης, κάτι που όπως είπε ο κ.Βάμβουκας, δεν μπορεί να γίνει.Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Βάμβουκας συνομίλησαν μαζί του και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την διατήρηση του περιπτέρου, ο ίδιος ζήτησε και έγγραφη χορήγηση της σχετικής απόφασης, κάτι που όπως είπε ο κ.Βάμβουκας, δεν μπορεί να γίνει.Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Βάμβουκας συνομίλησαν μαζί του και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την διατήρηση του περιπτέρου, ο ίδιος ζήτησε και έγγραφη χορήγηση της σχετικής απόφασης, κάτι που όπως είπε ο κ.Βάμβουκας, δεν μπορεί να γίνει.

Έξω απο το κτίριο βρίσκονται και φίλοι του οι οποίοι εξηγούν τι του συνέβη:

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.