Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οι Αλβανοί Σκοπίων δεν αναγνωρίζουν τον ύμνο και τη σημαία του κράτους


Μάιος 10, 2017. 22:18
Σκόπια.
Ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος DUI, Μπουγιάρ Οσμάνι,  σε συνέντευξή του στην περιφερειακή τηλεόραση του Τέτοβο «Koha» (φωτό),  δήλωσε ότι οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν τον ύμνο  της χώρας γιατί δεν αντικατοπτρίζει την αλβανική κοινότητα, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα, όπως δημοσιεύει η σλαβική εφημερίδα «Βέτσερ».

Μια παρόμοια θέση, σημειώνει το δημοσίευμα, παρουσίασε πρόσφατα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ο επικεφαλής άλλου αλβανικού κόμματος,  Ζιαντίν Σέλα, ο οποίος είπε ότι δεν παραδέχεται τον ύμνο των Σλάβων, επειδή οι Αλβανοί δεν ψήφισαν για αυτό.
«Ποτέ δεν έχουμε παραδεχθεί τον ύμνο των Σλάβων. Επειδή η χώρα κήρυξε την ανεξαρτησία της με βάση την προσάρτηση των δικαιωμάτων του ενός τρίτου του πληθυσμού. Πώς να γίνει σεβαστός ένας εθνικός ύμνος για τον οποίο οι Αλβανοί δεν ψήφισαν; Στο πρώτο Κοινοβούλιο το 1992, οι Αλβανοί δεν ψήφισαν  το Σύνταγμα, δεν ψήφισαν για καμία σημαία ή ύμνο», είπε χαρακτηριστικά ο Σέλα.
Ο Μπουγιάρ Οσμάνι, τώρα, σε αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις του, τονίζει ότι οι Αλβανοί δεν δέχονται τον ύμνο της Δημοκρατίας και ζητούν την τροποποίησή του. Επεσήμανε ότι ο αρχηγός του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, αποδέχθηκε πλήρως την πλατφόρμα των Αλβανών και δέχθηκε την αλλαγή της σημαίας, του ύμνου και του εμβλήματος.
Ο Οσμάνι δήλωσε ότι το SDSM και ο Ζάεφ έχουν συμφωνήσει επί όλων των θεμάτων της πλατφόρμας  και τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν  στο Σύνταγμα με πλειοψηφία των δύο τρίτων, όπως είναι η αλλαγή του ύμνου, τη σημαίας και του εμβλήματος και απαιτείται η έναρξη του διαλόγου για να βρεθεί μια οριστική λύση, σημειώνει το δημοσίευμα.
(vecer.mk)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.