Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΣΤΑΖΟΥΝ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Για τα νέα βιβλία ιστορίας

yunan Τα νέα βιβλία της ελληνικής ιστορίας αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού από τουρκικά ΜΜΕ τα οποία πλέκουν το εγκώμιο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου αλλά και των καθηγητών που ανέλαβαν τη συγγραφή τους.
Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας  Vatan το οποίο αναφέρει ότι στα νέα βιβλία  δεν αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Ποντίων, υπάρχει παραδοχή σφαγών από τους Έλληνες στη Σμύρνη και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η λέξη Κωνσταντινούπολη, καθώς και ότι προκλήθηκε τόσο μεγάλος σάλος που Γαβρόγλου και καθηγητές κατηγορήθηκαν ως γενίτσαροι.
Η εφημερίδα κάνει ειδική μνεία στο γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός Παιδείας έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, είναι γνώστης της τουρκικής και έχει διδάξει στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης.
vatan
Οι καθηγητές Πολυμέρης Βόγλης και Χάρης Αθανασιάδης χαρακτηρίζονται ως αμφιλεγόμενοι ιστορικοί από τηVatan.   Ο Αθανασιάσης έχει πει ότι οι Έλληνες έκαναν σφαγές στη Σμύρνη και ότι δεν υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων. Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι πρέπει να σταματήσει η χρήση της λέξης Κωνσταντινούπολη. Ο Βόγλης είναι εκείνος που υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία και ο ελληνικός εμφύλιος πρέπει να ειδωθεί από άλλη σκοπιά. Αμφότεροι σημειώνουν ότι οι Έλληνες πρέπει να έχουν μία ταυτότητα που να απέχει από τον εθνικισμό.

 crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.