Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΠΩΣ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΠΛΑ... ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Πρωτοφανές: Αερομαχία δύο F/A-18C και ενός F-16A MLU με ένα ρωσικό Su-35 στην... Πορτογαλία!


Τρία μαχητικά αεροσκάφη F/Α-18C και ένα πορτογαλικό F-16A MLU, έστειλε το ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει ένα μοναχικό Su-35S το οποίο εκτελούσε αποστολή μακράς ακτίνας και ναυτιλίας από τον Βόρειο Ωκεανό μέχρι τις ακτές της Πορτογαλίας! Κρίθηκε ότι ούτε καν δύο ΝΑΤΟϊκά μαχητικά (και μάλιστα από τα πλέον προηγμένα όπως το F/A-18C) μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ο μοναχικό Su-35S, το οποίο έχει σπείρει μεγάλη ανησυχία στην Δύση από την απόδοσή του στην Συρία.
 Τα μαχητικά της ισπανικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από τις αεροπορικές  στρατιωτικές βάσεις  Τορεχόν και Σαραγόσα,  ακολούθησαν  το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος από τα νοτιο-ανατολικά της Βρετανίας στο ακρωτήριο San Vicente έως τα νοτιο-δυτικά της Πορτογαλία και όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν το ρωσικό μαχητικό (που εκτός από την παροιμιώδη ευελιξία του έχει και πολύ υψηλότερη ταχύτητα: Μόliw) 1,8 Mach το F/A-18 και 2,25 Μach) το πολύ βαρύτερο Su-35) κλήθηκε και πορτογαλικά μαχητικά, έτσι ένα F-16Α MLU της πορτογαλικής Αεροπορίας επιχείρησε να το πλησιάσει και κάποια στιγμή το διασταύρωσε, αλλά μέχρι εκεί.
Το ρωσικό μαχητικό ενεργοποίησε το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, προχώρησε σε απότομους ελιγμούς για να σπάσει τον εγκλωβισμό των τριών μαχητικών και εν συνεχεία επιτάχυνε και απομακρύνθηκε, χωρίς κανένα ΝΑΤΟϊκό μαχητικό να μπορέσει να το πλησιάσει (μόνο το F-15C έχει ανάλογη ταχύτητα).
Το ρωσικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο στην Ισπανία ή την Πορτογαλία, έφτασε μέχρι το ακρωτήριο του San Vicente.
Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογο περιστατικό, αφού Su-35S τόσο μακριά από την Ρωσία, σε πτήση ναυτιλίας και ειδικά πάνω από την θάλασσα και σε απόσταση  2.500 χλμ από την εγγύτερη βάση του, ποτέ δεν έχει φτάσει (σίγουρα υπήρξαν ανεφοδιασμοί στον αέρα).
Το όλο σκηνικό το μετάδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο ανέφερε ότι "Τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη στην προσπάθειά τους να το φτάσουν έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων.
Το Su-35S είναι μαχητικό 4++ γενιάς με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και... τριπλό ραντάρ (μεταξύ των οποίων και ένα που εκπέμπει σε "L" Band, ενώ φέρει οπλισμό ακόμα και για κατάρριψη AWACS σε αποστάσεις μέχρι και 400 χλμ.
 pronews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.