Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η προβοκάτσια με τα χημικά αποκαλύπτεται – Φωτογραφία ντοκουμέντο από τους διασώστες της Αλ Κάιντα στο Ιντλέμπ


Στρατής Μαζίδης
Μπορεί να κλήθηκαν να παραστούν στα βραβεία Οσκαρ οι διασώστες των Λευκών Κρανών (White Helmets) των οποίων πολλά μέλη προέρχονται από τους αποκεφαλιστές της Αλ Κάιντα, ωστόσο για άλλη μια φορά φαίνεται ότι μάλλον διεκδικούν με αξιώσεις το Χρυσό Βατόμουρο.
Έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν βίντεο – ντοκουμέντο από το τι είναι αυτές οι διασώσεις των Λευκών Κρανών. Με τα θύματα να χαμογελούν ή να βρίσκονται χαλαρά στα ερείπια και μόλις ακουστεί το «μοτέρ!3-2-1- πάμε!» οι μεν αρχίζουν να υπόφερουν και οι δε να διασώζουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα Λευκά Κράνη εντοπίζονται μόνο σε κατεχόμενες περιοχές από δυτικόφιλους ή τουρκοκίνητους ισλαμιστές.
Δεν τους έχουμε δει ποτέ να μετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης όταν οι τρομοκράτες ρίχνουν ρουκέτες σε σχολεία και κατοικημένες ελεύθερες περιοχές.
Στην περίπτωση του Ιντλέμπ εκτός του ερωτήματος ότι που βρήκε ο Ασαντ τα χημικά αφού το 2013 απομακρύνθηκαν όλα, θέσαμε χθες βράδυ το ερώτημα:
Ποιος ευνοείται από αυτήν την εξέλιξη;
Σίγουρα όχι όσοι κερδίζουν στο έδαφος, δηλαδή Δαμασκός και Μόσχα, όπου η πρώτη δεν κάνει το παραμικρό δίχως το πράσινο φως της δεύτερης.
Στην πραγματικότητα οι Σύριοι βομβάρδισαν μονάδα παραγωγής χημικών όπλων των τρομοκρατών στο Καν Σεϊχούν.
Επιπρόσθετα έρχονται και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο του Military Advisor σχετικά με τους θεατρίνους των Λευκών Κρανών.
Η φωτογραφία δείχνει την επιχείρηση «διάσωσης» στο Ιντλέμπ και τα αντίστοιχα γυμνάσια που γίνονται σε σοβαρές χώρες και με πραγματικούς διασώστες. Κανένα μέτρο προστασίας, καμία απολύτως πρόληψη.
Freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.