Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Χαιρόταν όταν ξυλοκοπήθηκε ένας «λευκός ρατσιστής». Τρεις μήνες μετά τον σκότωσε ένας μαύρος ρατσιστής


Στις 18 Απριλίου 2017, τρεις λευκοί άντρες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από έναν μαύρο μουσουλμάνο στο Fresno της Καλιφόρνια. 
Ο δράστης, ο 39χρονος Κόρι Αλί Μουχάμαντ (Kori Ali Muhammad), τους δολοφόνησε υπό το φώς της ημέρας με το 357 περίστροφό του, ενώ τραυμάτισε άλλον έναν (πάλι λευκό). Την ώρα που πυροβολούσε φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ». Ο Μουχαμάντ έριξε 16 πυροβολισμούς μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Τζέρι Ντάιερ, ο οποίος θεωρεί ότι πρόκειται για «έγκλημα μίσους».
Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «μισούσε τους λευκούς». Εκπλήρωσε έτσι λοιπόν, τις επιθυμίες του για φυλετική εκδίκηση που υποστηρίζει το Έθνος του Ισλάμ με την εκστρατεία #JusticeOrElse.


Ένας από τους τρεις λευκούς που δολοφονήθηκαν από τον Muhammad ήταν ο Zackary Randalls, ένας 34χρονος πατέρας δύο παιδιών.  


Την 21/1/17, ο Randalls ανέβασε αυτή την φωτογραφία στην σελίδα του στο Facebook και την έκανε cover photo. Είναι εκεί ακόμα μέχρι σήμερα, μόνο μία ημέρα μετά τη δολοφονία του από έναν μαύρο μουσουλμάνο. Το κίνητρο; Ο Randalls ήταν λευκός.

Θυμηθείτε αυτό το στοιχείο (ο Randalls έπρεπε να πεθάνει απλά και μόνο γιατί ήταν λευκός), καθώς θα διαβάζετε την είδηση για το θύμα που ήταν πατέρας μικρών παιδιών και ένα «καλό παιδί» [Shooting-rampage victim: Husband, father of little kids andgood guy’, Fresno Bee, 4-18-17]:


Ο Zackary Randalls πήγαινε για πρώτη ημέρα στη νέα του δουλειά, στην Pacific Gas & Electric Co., όπου θα δούλευε ως υπάλληλός της, καθισμένος στο κάθισμα των επιβατών σε ένα φορτηγό της εταιρείας.


Η αποστολή αυτή κατέληξε σε ένα ξαφνικό και βίαιο τέλος: ο Randalls, 34 ετών, που ζει στο Clovis, χτυπήθηκε από σφαίρες όταν ο δράστης Kori Ali Muhammad πυροβόλησε το φορτηγό από την πλευρά των επιβατών στη λεωφόρο Van Ness. Ο Randalls πέθανε αργότερα στο Κοινοτικό Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο.


Οι φίλοι λένε ότι ο Randalls, ο οποίος αποφοίτησε από το Lemoore High το 2001, ήταν ενθουσιασμένος για τη νέα του δουλειά.


Αυτός και η σύζυγός του Katie, δασκάλα δημοτικού σχολείου, έχουν ένα γιο και μια κόρη που πάνε νηπιαγωγείο.


Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο CNN, ο Eddie Valencia, ένας από τους καλύτερους φίλους του Randalls, μίλησε για το πόσο καταστροφικός είναι ο θάνατος του Randalls για την οικογένεια και τους φίλους του.


Σκουπίζοντας τα δάκρυά του, ο Valencia περιέγραψε τον Randalls ως «κάτι περισσότερο από ένα φίλο, κάτι σαν αδελφό».


«Ο Randall δεν θα ήθελε η δολοφονία του να χρησιμοποιηθεί ως σπίθα για περαιτέρω βία», δήλωσε ο Valencia.


«Δεν θα ήθελε αυτό να μετατραπεί σε οποιοδήποτε είδος αντίδρασης μίσους από κανέναν», δήλωσε ο Valencia. «Θα ήθελε να επικεντρωθεί στην αγάπη που έχουμε γι’ αυτόν ... να το χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρία για να θεραπεύσουμε και να έρθουμε κοντά και όχι να το χρησιμοποιήσουμε ως ανάφλεξη για οποιεσδήποτε άλλες πράξεις μίσους».


Ο Nick Stavropoulos, πρόεδρος της PG & E, δήλωσε συντετριμμένος που η εταιρεία του έχασε έναν υπάλληλο.


Ο Randall ήταν στοχευμένος από τον Muhammad, επειδή ήταν λευκός, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.


«Από αυτά που έχω ακούσει, πρόκειται για έγκλημα με φυλετικό κίνητρο», δήλωσε ο Joey Contente, φίλος του Randalls. «Αυτό το κάνει ακόμα πιο θλιβερό, γιατί ο Zack ήταν πραγματικά άνθρωπος που δεν έβλεπε ποτέ στο χρώμα του ανθρώπου».


Ο Contente δήλωσε ότι ο Randalls ήταν επίσης «φιλάνθρωπος», ένας άνθρωπος που θα έβλεπε στο πιάτο του γείτονά του όχι για να δει αν είχαν περισσότερα «αλλά αν είχαν αρκετά».


Παρακάτω χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την σελίδα του δολοφόνου στο facebook:
Στις 18 Απριλίου 2017, το ότι ο Zack Randalls ήταν ένας λευκός που «δεν έβλεπε ποτέ στο χρώμα του ανθρώπου», ήταν κάτι που δεν ενδιέφερε καθόλου τον Kori Ali Muhammad, ο οποίος είδε σε αυτόν τίποτα περισσότερο από έναν λευκό διάβολο.


Ο Randalls δημοσίευσε αυτό στην σελίδα του στο Facebook στις 9/11/16, την ημέρα που κέρδισε ο Trump (από το κόμικ Preacher) με την εξής λεζάντα:


«Πρέπει να είσαι ένας από τους καλούς, γιε μου, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί από τους κακούς».


Στις 21 Ιανουαρίου 2017, ο Randalls έκανε ως κεντρική εικόνα στην σελίδα του στο Facebook τον Richard Spencer να δέχεται γροθιά από έναν κουκουλοφόρο antifa στην Ουάσιγκτον, την ημέρα που έγινε η ορκωμοσία του Trump με την εξής λεζάντα:


We Punch Nazis («Ρίχνουμε Μπουνιές στους Ναζί»).


Ο Richard Spencer δεν είναι «ναζί», αλλά οι πολιτικές που υποστηρίζει ίσως θα είχαν κάνει καλύτερη τη ζωή του Zack Randalls, της συζύγου του και των παιδιών του που αφήνει τώρα πίσω μόνους, και αυτό γιατί ο Kori Ali Muhammad αποφάσισε ότι δεν ήθελε μόνο να ρίξει μπουνιές στους «ναζί», αλλά ήθελε να σκοτώσει λευκούς.


Για τον Κόρι Αλί Μουχάμαντ, όλοι οι λευκοί άνθρωποι είναι ναζί και αξίζουν έναν γρήγορο θάνατο.


Ίσως ο Randalls όταν είδε τον Kori Ali Muhammad να έρχεται προς το μέρος του δεν είχε καμία επίγνωση του κινδύνου, γιατί δεν «έβλεπε ποτέ στο χρώμα του ανθρώπου...».


Εν τέλει, δεν ξέρουμε αν ο Randalls συνειδητοποιούσε ότι ίσως ένας από εκείνους τους «πάρα πολλούς από τους κακούς» που είναι εκεί έξω δεν ήταν ο Spencer, αλλά ο Kori Ali Muhammad.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.