Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Χάρης Θεοχάρης: Κούρεμα καταθέσεων αν δεν λυθεί το θέμα κόκκινων δανείων



Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης βάζει μια άλλη παράμετρο στην μνημονιακή περίοδο και κρούει τον κώδωνα κινδύνου για άμεσο περιορισμό της αύξησης των κόκκινων δανείων.
Τονίζει πως η χρονική παράταση εφαρμογής των εντολών από το εξωτερικό αναδεικνύει την δική μας ανυπαρξία μακρόπνοου σχεδιασμού εξόδου από τη λιτότητα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η διάρκεια της ύφεσης αναδεικνύει και αποδεικνύει ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό» επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στον Γιώργο Τράγκα.
Πρόσθεσε δε ότι «τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης τη συντηρεί ένα παλιό, διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, ενώ χρειαζόμαστε ένα πλάνο Β’. Η λογική της τυφλής υπακοής στους ξένους υπαγορεύεται από την έλλειψη ιδεών, σχεδίου και δύναμης υλοποίησής του».

Αναφερόμενος στην στάση του πρωθυπουργού, υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας παίζει το παιχνίδι του παλιού πολιτικού συστήματος. Ακολουθεί την ίδια πολιτική αλλά έχει την αξιοθαύμαστη ικανότητα να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και να τον κρατάει σε καταστολή».

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα: «Κανείς δεν ξέρει αν θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση, θα πρέπει να περιμένουμε τα stress test του 2018. Όσο αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια και μειώνονται οι καταθέσεις, ο κίνδυνος κουρέματος είναι υπαρκτός και δε μπορούμε τον αποκλείσουμε».

«Η λύση είναι πρώτα η εξυγίανση της οικονομίας, να μπει σε μια σωστή ρότα, ώστε εάν χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση να είναι και η τελευταία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αφήνει χαραμάδες για την αποφυγή του κουρέματος στη διάσωση των τραπεζών. Αν υπάρξει δεδικασμένο για τις ιταλικές τράπεζες, μπορούμε να το ακολουθήσουμε κι εμείς» κατέληξε ο κ . Θεοχάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.