Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ» ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

 Η ολοκλήρωση της μετακόμισης των τζιχαντιστών ξεβρακώνει τους Αμερικανούς και τα κίνητρά τους. Παρά την παρουσία στρατευμάτων και τη λεγόμενη «πολιορκία», στελέχη του ISIS κατάφεραν ανενόχλητοι να ξεφύγουν, παρότι εντοπίστηκαν οι κινήσεις τους! Κατά τα άλλα, φταίει ο Άσαντ και γι’ αυτό ο Τραμπ του έριξε 59 πυραύλους, ενώ στον ISIS κανέναν…
Τι άλλο να πει κανείς;
Σε μια κίνηση που μπορεί να επηρεάσει την προαναγγελλόμενη επίθεση στη Raqqa, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους «έχουν ουσιαστικά μετακινήσει» τη λεγόμενη πρωτεύουσά τους στη Συρία στην ανατολική επαρχία Deir ez-Zor, ανέφερε το Fox News, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς Αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας.
Οι τζιχαντιστές και η στρατιωτική διοίκησή τους εδρεύουν πλέον στις όχθες του Ευφράτη, περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Raqqa, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Λέγοντας ότι η κίνηση ήρθε ως επακόλουθο της αυξημένης πίεσης από τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Σύριους μαχητές, το Fox News ισχυρίστηκε ότι η «κυβέρνηση» του ISIS δεν βρίσκεται πλέον στη Raqqa.
Στα τέλη Μαρτίου, ο αμερικανικός συνασπισμός δήλωσε στο Newsweek ότι περίπου 3.500 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτιμάται ότι βρίσκονταν στη Ράκα, που περιγράφεται εδώ και πολύ καιρό ως η «πρωτεύουσα», ή το οχυρό της τρομοκρατικής ομάδας στη Συρία. Η πόλη, με πληθυσμό περίπου 300.000 ανθρώπους, κατελήφθη από τους τρομοκράτες το 2013.
Όμως, εκατοντάδες «γραφειοκράτες» των τζιχαντιστών έφυγαν από το τρομοκρατικό οχυρό τους τελευταίους δύο μήνες για την πόλη Mayadin, είπαν αξιωματούχοι στο Fox News, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή παρακολουθήθηκε από αμερικανικά drones.
Το Mayadin (κοντά στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της περιοχής και μια ανάσα από τα σύνορα με το Ιράκ) βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την περιτριγυρισμένη πόλη Deir ez-Zor, η οποία ήταν η μοναδική ελεγχόμενη από την κυβέρνηση περιοχή της επαρχίας, που αντιστέκεται στις επανειλημμένες επιθέσεις του ISIS.
Εάν είναι ακριβές, η κατάσταση πιθανόν να επηρεάσει την πορεία της πολιορκίας της Raqqa, η οποία συμβαίνει για μήνες χωρίς χρονικά όρια για τη μεγάλη μάχη που ανακοινώθηκε. Με τους τζιχαντιστές να εγκαταλείπουν την πόλη, η μάχη για τη Raqqa είναι τώρα «επικείμενη», ισχυρίζονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, που επικαλέστηκε το Fox News.
Σχόλιο : Με λίγα λόγια, οι Αμερικανοί στέλνουν την «εμπροσθοφυλακή» τους να ανοίξει το δρόμο για την Ντέιρ αλ-Ζορ (η μεγαλύτερη πόλη στην Ανατολική Συρία και πρωτεύουσα του ομώνυμου κυβερνείου). Κλασσική στρατηγική, σε κάθε περιοχή που για διάφορους λόγους θέλουν να κάνουν δική τους, τσουπ εμφανίζονται κύματα τζιχαντιστών.
Το σχόλιο αξιωματούχου ότι η μετακίνηση παρακολουθήθηκε από drones τα λέει όλα. Γιατί αν δεν τα λέει, τότε πως διάολο αφού τους εντόπισαν, δεν τους βομβάρδισαν κιόλας και τους άφησαν να μετακομίσουν άνετοι κι ωραίοι και μάλιστα στη μέση της ερήμου; Να μη μιλήσουμε για την περιβόητη «πολιορκία» της Ράκα… Με ένα σωρό στρατιώτες και τεχνολογικά μέσα εκεί, αυτοί κατάφεραν να ξεφύγουν!
kentripotideas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.