Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πρωτοφανές! Ο λαθροθήρας ήταν θηροφύλακας! Προσπάθεια συγκάλυψης;


Επιμέλεια Ν. Φωτακόπουλος
Μια πρωτοφανή υπόθεση λαθροθηρίας καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση της Γ ΚΟΠ Πελοποννήσου η οποία μάλιστα πρέπει να δώσει και απαντήσεις για πιθανή προσπάθεια συγκάλυψης του συμβάντος από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης υπάρχουν υπόνοιες ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης της σύλληψης ΄΄συντονιστή΄΄ Ομοσπονδιακόυ Θηροφύλακα από συναδέλφους του γειτονικού νομού….
Το δημοσίευμα του Ραδιοφωνικού σταθμού Τρίπολης το οποίο περιέργως ΄΄κατεβηκε΄΄  έχει κοινοποιήσει και η κυνηγετική ιστοσελίδα e-artemis.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες του kynoclub.gr   θηροφύλακες που υπηρετούν στον νομό Αργολίδας εντόπισαν συνάδελφο τους (γειτονικού νομού) να συμμετέχει σε ομάδα 4 ατόμων  που είχαν εξορμήσει για  νυκτερινή λαθροθηρία με προβολείς!  Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο εμπλεκόμενος  στην υπόθεση λαθροθηρίας θηροφύλακας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την δικαιοσύνη….
-Μέχρι στιγμής  είναι άγνωστη η εξέλιξη αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης η οποία έγινε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος μια και δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την διοίκηση της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.
Νεότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της διοίκησης της Γ ΚΟΠ ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου ώστε να ενημερωθούν για αυτή την πρωτοφανή υπόθεση η οποία σύμφωνα και με το δημοσίευμα έχει χαρακτηριστικά κουκουλώματος!  Ας ελπίσουμε ότι η διοίκηση της Γ ΚΟΠ θα πράξει όσα επιβάλλονται να γίνουν ώστε να μην μείνει τίποτα κρυφό που θα αποτελέσει πισώπλατη μαχαιριά στο σώμα της θηροφυλακής που έχει πληρώσει με ζωές θηροφυλάκων την προστασία του θηραματικού μας πλούτο απο τους λαθροθήρες..
Όπως ελπιζουμε ότι τοσο η διοικηση της Γ ΚΟΠ όσο και η διοικηση της ΚΣΕ θα πράξουν τα δέοντα και για την προστασία των θηροφυλάκων που διαπίστωσαν αυτή την την πρωτοφανή υπόθεση λαθροθηρίας.
-Διαβάστε την ανάρτηση του e-artemis.gr η οποία, ας το επαναλάβουμε είναι αναδημοσίευση προγενέστερης ….εξαφανισμένης ανάρτησης της ιστοσελίδας
της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5
Σύλληψη θηροφύλακα της Πελοποννήσου για παράνομο κυνήγι!!!
Αποκλειστικό Ρεπορτάζ
της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5
Υπόθεση με αρκετό παρασκήνιο. Δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις σύλληψης λαθροκυνηγών. Υπόνοιες για προσπάθεια συγκάλυψης του συμβάντος από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου-
Το γεγονός κάποιοι επιθυμούν να το παρουσιάσουν ως μη γενόμενο λόγω της θέσης του εμπλεκόμενου Έκπληξη έχει προκαλέσει το γεγονός, πως συντονιστής Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας με περιοχή ευθύνης γειτονικό νομό της Αρκαδίας, αν και συνελήφθη από συναδέλφους του θηροφύλακες να κυνηγά παράνομα και μάλιστα να έχει λάβει, όπως λένε οι αποκλειστικές πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5, όλες τις προφυλάξεις (καλυμμένο πρόσωπο κλπ), δεν έχει εκδοθεί ακόμα επίσημη ανακοίνωση. Κάτι που αποτελεί πάγια τακτική σε άλλες περιπτώσεις σύλληψης λαθροκυνηγών και μάλιστα οι ανακοινώσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύονται και με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό των κατασχεθέντων, είτε όπλων είτε θηραμάτων.
Οι πληροφορίες πάντα, αναφέρουν πως υπάρχει αναταραχή στους κόλπους της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, αφού λόγω ακριβώς της ιδιότητας του συλληφθέντος (μόνιμος υπάλληλος της Θηροφυλακής) το θέμα είναι λεπτό. Τα τηλέφωνα προσώπων που σχετίζονται με την υπόθεση πάνε να σπάσουν από τις συνεχείς κλήσεις. Γίνεται λόγος μάλιστα για προσπάθεια “συγκάλυψης” του όλου συμβάντος από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και υπάρχει διχογνωμία για το χειρισμό του ζητήματος. Με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα και πώς θα αντιδράσουν οι εκπρόσωποι των κυνηγών (Πρόεδροι κλπ) αλλά και αν τελικά επιβεβαιωθεί με επίσημη ανακοίνωση το συμβάν ή θα παρουσιαστεί ως μη γενόμενο λόγω της θέσης του εμπλεκόμενου προσώπου.

 http://kynoclub.gr


Λαθροθήρας ο θηροφύλακας; Μετά από 17 ημέρες αποφάσισαν ότι πρέπει τηρηθεί η νόμιμη προβλεπόμενη διαδικασία 

 

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Γ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου (Γ΄ΚΟΠ).
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Γ’ ΚΟΠ συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 28 Μαρτίου για ένα περιστατικό λαθροθηρίας που συνέβη το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στην περιοχή Λιμνών Αργολίδας. Τα μέλη του Δ.Σ., αφού ενημερώθηκαν από τους θηροφύλακες που προέβησαν στον σχετικό έλεγχο του περιστατικού, αποφάσισαν ομόφωνα «…ότι οι θηροφύλακες οφείλουν να εφαρμόσουν την νόμιμη προβλεπόμενη διαδικασία που εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις λαθροθηρίας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης από την πλευρά του Δ.Σ. του παραπάνω γεγονότος όπως ισχυρίζεται μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.».
Σύμφωνα με πληροφορίες του kynoclub.gr, θηροφύλακες που υπηρετούν στον νομό Αργολίδας εντόπισαν συνάδελφο τους (γειτονικού νομού) να συμμετέχει σε ομάδα 4 ατόμων που είχαν εξορμήσει για  νυκτερινή λαθροθηρία με προβολείς.
Διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση της Γ΄ΚΟΠ και τα σχετικά δημοσιεύματα σε κυνηγετικά ιστολόγια προκύπτουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα.
Ερώτημα 1: Από τις 11 Μαρτίου που έλαβε χώρα το περιστατικό λαθροθηρίας μέχρι τις 28 Μαρτίου που συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της Γ΄ΚΟΠ δεν εφαρμόστηκε η νόμιμη προβλεπόμενη διαδικασία;
Ερώτημα 2: Το εαν θα εφαρμοστεί η νόμιμη προβλεπόμενη διαδικασία το αποφασίζει το Δ.Σ. της Γ΄ΚΟΠ;
Ερώτημα 3: Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η δασική αρχή για το περιστατικό λαθροθηρίας;
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την υ.α. 103351/2412/9-7-2009 που ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν την πρόσληψη και λειτουργία των φυλάκων θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων:
Οι αναγνωριζόμενοι φύλακες θήρας τηρούν λεπτομερές ημερολόγιο ενεργειών και καταχώρησης υπηρεσιακών πληροφοριών (ελέγχους, παραβάσεις κλπ), θεωρημένο από την οικεία δασική αρχή.
Υποβάλλουν τις μηνύσεις κατά παραβατών μέσω της οικείας δασικής αρχής, η οποία χωρίς καθυστέρηση τις διαβιβάζει στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Κατά τα λοιπά οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας που έχουν αναγνωριστεί, ασκούν όλα τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις καθήκοντα
Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο 136767/3508/24.12.2013 (ΑΔΑ: ΒΛΓΥ0-Χ1Ο):
Μόνο µετά την αναγνώριση και την ορκωµοσία του ενώπιον της δασικής αρχής επιτρέπεται να ασκεί ο ιδιωτικός φύλακας θήρας τα καθήκοντά του και µάλιστα: α) σε καθορισµένη περιοχή ευθύνης β) τιθέµενος αρχικά υπό την καθοδήγηση οργάνων της δασικής αρχής προς απόκτηση εµπειρίας πεδίου και γ) ελεγχόµενος πειθαρχικά για πράξεις και παραλείψεις που στοιχειοθετούν παράβαση καθήκοντος (ΣΤΕ 1123/2011) .
.
Δείτε την ανακοίνωση της Γ΄ΚΟΠ ΕΔΩ…

 dasarxeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.