Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η αλήθεια για την ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα αποκρύπτεται

Η αλήθεια για την ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα αποκρύπτεται
Οι άνθρωποι για κάποιο χρονικό διάστημα ενδιαφέρονταν για τους πιθανούς κινδύνουςαπό την ακτινοβολία των κινητών. Τώρα έρχεται στη δημοσιότητα ένα προηγουμένως κρυμμένο δελτίο σχετικά με αυτούς τους κινδύνους μετά από διαταγή ενός δικαστή στην Καλιφόρνια.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας κυκλοφόρησε ένα σχέδιο εγγράφου, που όπως ισχυρίζονται, περιγράφει τις ανησυχίες των υπαλλήλων υγείας για τους κινδύνους από την έκθεση στην ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου.

 Το έγγραφο φέρεται να ήταν κρυμμένο για χρόνια, μέχρι την σημερινή  απελευθέρωσή του μετά από τη διαταγή ενός δικαστή της υπόθεσης Moskowitz ν. CDPH.
 Ο Joel Moskowitz, Ph.D. είναι διευθυντής του Κέντρου για την Οικογένεια και διευθυντής Κοινοτικής Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Berkeley, χρησιμοποίησε τον νόμο της Καλιφόρνιας για τις δημόσιες εγγραφές το 2016 για να μηνύσει την πολιτεία της Καλιφόρνια ώστε να κυκλοφορήσει το ενημερωτικό δελτίο.
 Η ημερομηνία του εγγράφου είναι προφανώς ο Απρίλης του 2014, αλλά ο Moskowitz υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα υπήρχε πριν από επτά χρόνια και ενημερώθηκε αρκετές φορές από τότε, αλλά ποτέ δεν δόθηκε στο κοινό.
 Ο Moskowitz μίλησε στο KPIX 5 για την απόφασή του να αναλάβει την κατάσταση:
 "Θα ήθελα αυτό το έγγραφο να δει το φως της ημέρας, διότι θα ενημερώνει το κοινό ότι υπάρχει ανησυχία στο εσωτερικό του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας ότι η ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου είναι επικίνδυνη, και θα τους δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μείωσης των κινδύνων αυτών".
 Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας έστειλε πρώτα το δισέλιδο δελτίο μέσω e-mail στην San Francisco Chronicle. Σύμφωνα με το KPIX 5, φαίνεται όπως κάθε άλλο κυβερνητικό δελτίο χωρίς ιδιαίτερη επισήμανση. Σύμφωνα με το KPIX 5 ανέφεραν:
 Μεταξύ των πληροφοριών στο έγγραφο, το οποίο έχει τον απλό τίτλο: "Κινητά τηλέφωνα και υγεία" και είναι περιλήψεις των επιστημονικών μελετών που δείχνουν ότι η μακροχρόνια χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου, μεταξύ και άλλων προβλημάτων υγείας.
 Αποδεικνύει το γεγονός ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (ΗΜΠ), ένα είδος ακτινοβολίας, που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα, επειδή τα κινητά "χρησιμοποιούνται συχνά και μένουν κοντά στο κεφάλι και το σώμα, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία τους μπορούν να επηρεάσουν τα κύτταρα και τους ιστούς."
 Στο σχέδιο ενημερωτικό δελτίο, οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν στα μέλη του κοινού που επιθυμούν, να μειώσουν την έκθεσή τους στην ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα, αλλά δηλώνουν ότι οι περισσότερες μελέτες που έγιναν με τις συστάσεις σχετικά με το ενημερωτικό δελτίο, μπορεί να αλλάξει.
 Η γενική σύσταση τους είναι να «αυξήσετε την απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το τηλέφωνό σας », χρησιμοποιώντας ένα ακουστικό, τη λειτουργία του τηλεφώνου ανοικτής ομιλίας ή μηνυμάτων κειμένου. Δεν συνιστούν να κοιμάστε κοντά στο τηλέφωνό σας και να μην το μεταφέρετε στην τσέπη σας ή απευθείας στο σώμα σας, εκτός και αν είναι μακριά.
 Το φυλλάδιο αναφέρει επίσης ότι «τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορούν να περάσουν βαθύτερα στον εγκέφαλο ενός παιδιού από ό, τι των ενηλίκων" έτσι προτείνει στους γονείς να περιορίζουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου του παιδιού τους με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή μόνο για σημαντικά τηλεφωνήματα και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.