Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Ο Καμίνης ζητά νόμο για να μοιραστούν οι λαθρο σε όλη την Ελλάδα αφού η Αθήνα πλέον ξεχείλησε

Ο Καμίνης ζητά νόμο για να μην “το πληρώνει η Αθήνα” με τους πρόσφυγες
Το αίτημα να υπάρξει με νομοθετική πρωτοβουλία αναλογική κατανομή των προσφύγων σε πανελλαδικό επίπεδο, επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη σημερινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριών ερευνών που διενεργήθηκαν από το Παρατηρητήριο Προσφυγικών Ροών. Ο κ. Καμίνης άφησε αιχμές κατά της ΚΕΔΕ, λέγοντας ότι δεν βάζει μπροστά στις διεκδικήσεις της “το δίκαιο αυτό αίτημα”.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε “με νομοθετική πρωτοβουλία, όπως στη Γερμανία, να γίνει κατανομή των προσφύγων πανελλαδικά. Αν αποποιούνται των ευθυνών τους η ΚΕΔΕ και το κράτος και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική η Αθήνα το πληρώνει”, είπε και συμπλήρωσε ότι πρώτιστο μέλημά του είναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτήν την στιγμή στο δήμο της Αθήνας βρίσκονται περίπου 18.000 πρόσφυγες. Εξ΄αυτών οι 2.600 στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα, 1.600 σε διαμερίσματα που έχουν ενοικιαστεί από το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που συμμετέχει και ο δήμος, και 2.500-3.000 άτομα σε υπό κατάληψη κτίρια, σε δομές ΜΚΟ κ.α.

 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.