Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Τεράστιος κομήτης θα πλησιάσει την Τετάρτη τη Γη όσο κανένας άλλος εδώ και 400 χρόνια!

Τεράστιος κομήτης θα πλησιάσει την Τετάρτη τη Γη όσο κανένας άλλος εδώ και 400 χρόνια!
Θα περάσει σε απόσταση 1,1 εκατ. μιλίων με ταχύτητα 33 μέτρα ανά δευτερόλεπτο - Θεωρείται ένας από τα σκληρότερα αντικείμενα που κινούνται στη «γειτονιά» του πλανήτη μας 

 Ένας από τους μεγαλύτερους και σκληρότερους -λόγω των υλικών που τον συνθέτουν- αστεροειδής θα πλησιάσει αύριο πιο κοντά από ποτέ στη Γη, προκαλώντας το ενδιαφέρον, αλλά και τον τρόμο -για το μέλλον- στην επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια που έχουν στηθεί εκτός ατμόσφαιρας, με στόχο να εντοπίζει ουράνια σώματα που απειλούν τον πλανήτη μας, εντόπισε την πορεία του αστεροειδούς που είναι γνωστός ως «Βράχος», λόγω της σκληρής σύνθεσής του και του όγκου του.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο «Βράχος» θα περάσει σε απόσταση ίση με 4,6 φορές την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη. Πρόκειται για την κοντινότερη απόσταση που έχει διαγράψει βάσει υπολογισμών για το παρελθόν, αλλά και για τα 400 επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, γεγονός που χρίζει περαιτέρω μελέτης, καθώς η πορεία που διαγράφει δεν είναι συγκεκριμένη και το γεγονός ότι πλησιάζει περισσότερο από ποτέ στον πλανήτη, αποτελεί έναν σημαντικό κίνδυνο για το μέλλον του κόσμου.

Το αντικείμενο 2014 JO25 εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2014 από τον Λέμον Σέρβεϊ, στην Αριζόνα. Παρότι θα περάσει αρκετά κοντά, θα είναι αόρατος από τη Γη, εξαιτίας της φωτεινότητας του φεγγαριού. Η διάμετρός του υπολογίζεται μεταξύ 640 μέτρων και 1,3 χιλιομέτρων και η ταχύτητά του υπολογίζεται στα 33 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Ο «Βράχος» θα πλησιάσει στα 1,1 εκατ. μίλια απόσταση από τη Γη και θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για τους επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον την πορεία του.

inner

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.