Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πτώση ελικοπτέρου Χιούι στην Ελασσόνα: Αυτοί είναι οι νεκροί αξιωματικοί ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Πτώση ελικοπτέρου Χιούι στην Ελασσόνα: Αυτοί είναι οι νεκροί αξιωματικοί
Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στρατιωτικό ελικόπτερο, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 07:50 το πρωί της Τετάρτης (19/04/2017), λίγο αφού είχε απογειωθεί από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη, συνετρίβη στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας.

Λίγη ώρα αφότου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του, κοντά στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι μια γυναίκα αρχιλοχίας.

Νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

tzanidakhs 1
(Ιωάννης Τζανιδάκης)

Μεταξύ των νεκρών και ο Κρητικός, υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα
Στις αρχές Μαρτίου προήχθη και ανέλαβε καθώς ήταν ο ένας από τους επιβάτες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε.tzanidakis
tzanid 2
Δείτε εικόνες από το σημείο

thomaskozani6

kozani5


thomas






(Θωμάς Αδάμου)

Θωμάς Αδάμου: Αυτός είναι ο συνταγματάρχης που έχασε τη ζωή του στην πτώση του ελικοπτέρου

Ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου είναι ένας εκ των τεσσάρων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ο Θωμάς Αδάμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιοκκλήσι και κατάγονταν από το Αρτεσιανό Καρδίτσας.
Ήταν πατέρας τριών παιδιών και υπηρετούσε στην Πρώτη Στρατιά στη Λάρισα, όπου και επιβιβάστηκε στο μοιραίο ελικόπτερο.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Νικήτα, προστάτη των εφέδρων αξιωματικών, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, όπου παρέστη ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου καταθέτοντας στεφάνι.
1
2
3
6
8


xatzis1 

(Κωνσταντίνος Χατζής)

Θρήνος για τον υπολοχαγό Κώστα Χατζή 

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο υπολοχαγός και συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Κωνσταντίνος Χατζής.

kozani axiwmatikos2
Όπως και οι άλλοι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, ο άτυχος υπολοχαγός ήταν κάτοικος Λάρισας.

Βουβός πόνος στο σπίτι του Λαρισαίου αξιωματικού

Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς και οι  φίλοι του άτυχου Υπολοχαγού Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνου Χατζή που έχασε τόσο άδικα την ζωή του όταν το ελικόπτερο που επέβαινε μαζί με άλλους 4 συναδέλφους του κατέπεσε στο Σαραντάπορο.
Οι δικοί του άνθρωποι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ίδιο, ενώ ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την απώλειά του.
gggggg
«Τι να πω παιδιά ήταν ένα παιδί διαμάντι, ένα πολύ καλό παιδί και πάντα συνεπής στη δουλειά του δούλευε όλες τις Άγιες Μέρες του Πάσχα για να πάει αύριο στη γυναίκα του που είναι στο εξωτερικό», λέει η θεία του Χατζή, κ. Γκουρνέλη.
Έξω από σπίτι του στην Φαλάνη, έχουν συγκεντρωθεί φίλοι, συμμαθητές και πολλοί συνάδελφοί του που βρέθηκαν δίπλα στους δικούς του ανθρώπους για να πουν λίγα λόγια παρηγοριάς, αναφέρει το onlarissa.gr.
Ο Κωνσταντίνος Χατζής είχε παντρευτεί πριν από μερικούς μήνες την σύζυγό του η οποία εργάζεται στο Ντουμπάι.
Δείτε video με δηλώσεις συγγενή του θανόντος
 


goulas
(Δημοσθένης Γούλας)

 Δημοσθένης Γούλας: Αυτός ήταν ο άτυχος κυβερνήτης

  Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Καρδίτσα για το θάνατο του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι στο οποίο επέβαινε κατέπεσε στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Ο Δημοσθένης Γούλας, ο οποίος ήταν κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου, καταγόταν από το Ανθηρό Αργιθέας, ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες 8 και 2,5 ετών.


Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου και μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.