Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η Βουλγαρία απέλασε ακόμη έναν Τούρκο και άλλος ‘non grata’




Φωτό από το βουλγαρικό «actualno.com»

Μάρτιος 22, 2017. 20:51


Σόφια.


«Ο πρόεδρος της κρατικής υπηρεσίας  «Εθνικής Ασφαλείας» (ДАНС) επέβαλε το καταναγκαστικό διοικητικό μέτρο της ‘απομάκρυνσης’ και  «ανάκληση του δικαιώματος διαμονής» καθώς και «απαγόρευση να εισέλθει στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας επί πενταετία», σε Τούρκο πολίτη,  που δραστηριοποιούνταν σε αντιβουλγαρικές δράσεις  σε περιοχές με μεικτό πληθυσμό της χώρας και απειλεί την ενότητα του βουλγαρικού έθνους», σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.



Όπως επισημαίνει το ‘Fokus’ «το πρόσωπο αυτό κατοικεί στο έδαφος της Βουλγαρίας επί πολλά χρόνια με το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, ως υπάλληλος κρατικού τουρκικού ιδρύματος».





Επίσης, ένας άλλος Τούρκος πολίτης, σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου περί αλλοδαπών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, εντάχθηκε στη βάση δεδομένων των πληροφοριών των ανεπιθύμητων αλλοδαπών στη χώρα με αιτιολογικό ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.




Σύμφωνα με τα συλλεχθέντα στοιχεία από την ДАНС, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο έδαφος της Βουλγαρίας το άτομο επιχείρησε να αποκτήσει πληροφορίες που αποτελούν κρατικά μυστικά βάσει του εθνικού δικαίου, προς όφελος ξένου δημοσίου συμφέροντος.




Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν ληφθεί διοικητικά μέτρα εναντίον τριών Τούρκων πολιτών για δραστηριότητες κατά της εθνικής ασφάλειας της Βουλγαρίας.



--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.