Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ρόδος : 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ΔΙΠΟΔΟ γιατί είχε τα σκυλιά να ζουν σε σπηλιά ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΝΤΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΦΩΤΟΣ


Διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε κάτοικο της Λίνδου γιατί κρατούσε 5 σκυλιά δεμένα μέσα σε σπηλιά σε άθλιες συνθήκες .
Η ιστορία ξεκίνησε πριν απο δυο χρόνια όταν τουρίστας έπεσε πάνω σε αυτό το ντροπιαστικό για το νησί της Ρόδου , θέαμα. Πέντε σκυλιά τότε ζούσαν μέσα σε μια σπηλιά δεμένα με κοντές αλυσίδες, χωρίς τροφή και νερό και παρατημένα μέσα στις ακαθαρσίες τους , ενω σε διπλανή σπηλιά βρέθηκε ένα αλυσοδεμένο νεκρό σκυλάκι .

Φιλοζωικό σωματείο που δραστηριοποιείται στη Ρόδο υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και μετά απο δυο χρόνια η υπόθεση δικάστηκε με αποτέλεσμα ο δράστης να τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριετή φυλάκιση σε περίπτωση που συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο .

Το φιλοζωικό σωματείο Paws and Claws δήλωσε πως άξιζε τον κόπο η προσμονή της απόφασης , αποδεικνύοντας πως η κακοποίηση ζώων είναι ενάντια στην Ελληνική νομοθεσία και οι δράστες τιμωρούνται .





https://newsleak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.