Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Λονδίνο: Γνωστός των αρχών ο δράστης της επίθεσης;- Έκθετες οι μυστικές υπηρεσίες


Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς φονταμενταλιστές στη Βρετανία, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και είχε αφεθεί ελεύθερος κι έτσιέδρασε κυριολεκτικάκάτω από τη μύτη των μυστικών υπηρεσιών αφήνοντς τες έκθετες, αν τελικά ισχύουν αυτά τα στοιχεία.

Από την άλλη πλευρά η ιταλική εφημερίδα La Stampa υποστηρίζει ότι οι διωκτικές αρχές της Βρετανίας ταυτοποίησαν το δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που εκδηλώθηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης ονομάζεται Abu Izzadeen (γεννημένος ως Trevor Brooks από Τζαμαικανούς γονείς), ήταν Βρετανός υπήκοος και γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Izzadeen έχει λήμμα στην Wikipedia, σύμφωνα με το οποίο ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Ο Izzardeen είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 «αξιέπαινες», ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας και είχε συλληφθεί με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας.
Πηγή: aixmi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.