Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μαθητές γίνονται «βαποράκια» για να βγάλουν χρήματα


Οι έμποροι ναρκωτικών «στρατολογούν» νέα παιδιά, αφού πρώτα τα εθίσουν σε ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν ως «βαποράκια»
Μαθητές σε σχολεία του Ηρακλείου πλασάρουν σε συμμαθητές τους ναρκωτικά (κυρίως χασίς) έναντι χρηματικής αμοιβής με το φαινόμενο να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Μάλιστα, οι διακινητές - μαθητές δεν περιορίζουν τη δράση τους μόνον εντός των σχολείων, αλλά, τις βραδινές ώρες δραστηριοποιούνται και σε άλλους χώρους όπου πωλούν τα ναρκωτικά, που τους προμηθεύουν οι έμποροι.

Οι έμποροι ναρκωτικών «στρατολογούν» νέα παιδιά, αφού πρώτα τα εθίσουν σε ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν ως «βαποράκια» στην προώθηση των ναρκωτικών, δίνοντάς τους και κάποιο οικονομικό κίνητρο.

Όπως είπε στο ekriti μαθητής Λυκείου του Ηρακλείου, «βγάζει πολλά λεφτά ένας μαθητής που πουλά χασίς, τόσο σε συμμαθητές του, όσο και εκτός σχολείου».

Οι νεαρές ηλικίες σε αγόρια και κορίτσια «που θέλουν να τα δοκιμάσουν όλα» είναι, συνήθως, «εύκολες» για την προώθηση ναρκωτικών, γεγονός που εκμεταλεύονται οι αδίστακτοι έμποροι, χρησιμοποιώντας μαθητές ως διακινητές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις νυχτερινές ώρες στις αυλές σχολείων, Γυμνασίων - Λυκείων γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: ekriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.