Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Γαλλία: Πυροβολισμοί σε Λύκειο της πόλης Γκρας - Οκτώ τραυματίες - Σύλληψη 17χρονου (φωτό)


Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε λύκειο της πόλης Γκρας της Προβηγκίας. 

Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο Alexis de Tocqueville, στην Γκρας.
Σύμφωνα με το RT και την τηλεόραση BFM, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο διευθυντής του σχολείου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τα πυρά του δράστη.

Ένας 17χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πολλά όπλα και πυρομαχικά έχει συλληφθεί και σύμφωνα με την αστυνομία άλλος ένας φέρεται να έχει διαφύγει.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη.

Η αντιτρομοκρατική (Raid) αναπτύχθηκε και έχει αποκλείσει την περιοχή.
Από τις Αρχές της πόλης ανακοινώθηκε ότι όλα τα σχολεία στη Γκρας έκλεισαν, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών παρακάλεσε όλους τους μαθητές και τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Λύκειο Αλέξις ντε Τοκβίλ της πόλης Γκρας στην Προβηγκία της Γαλλίας. Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πληροφόρηση από το Δημαρχείο της πόλης, το περιστατικό φαίνεται να σχετίζεται με «ξεκαθάρισμα» ανάμεσα σε δύο μαθητές.Η Αστυνομία επισημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηριστεί το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καλούν τους κατοίκους της πόλης, μέσω Twitter, να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει σύστημα προειδοποίησης για περιστατικό δημόσιας ασφάλειας, μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά.




Πυροβολισμοί σε Λύκειο της Γαλλίας
pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.