Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Νέα Τάξη ψήφισαν οι Ολλανδοί

Οι νεοταξίτες κατάφεραν να σώσουν στο τέλος την "παρτίδα".

Αν και με μεγάλες απώλειες, το κυβερνητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε κατάφερε να ανανεώσει την παρουσία του στην ηγεσία της Ολλανδίας, αφού οι πολίτες της χώρας δήλωσαν εμπράκτως την στήριξή του σε αυτό.
Αντιθέτως το μέχρι πριν λίγες μέρες πρώτο στις δημοσκοπήσεις κόμμα του Γκέρτ Βίλντερς (PVV), περιορίστηκε σε απόσταση αναπνοής στη δεύτερη θέση.
Ήδη έχει καταμετρηθεί παραπάνω από το 50% των ψήφων και ως εκ τούτου έχουν λίγο-πολύ ξεκαθαρίζει και οι έδρες που θα λάβει το κάθε κόμμα. Το κόμμα του Ολλανδού πρωθυπουργού εξασφαλίζει 31-32 , ενώ οι ακροδεξιοί 19-20.
Ωστόσο μόλις ξεκαθαρίσει εντελώς το μετεκλογικό τοπίο, θα αναζητηθούν οι απαραίτητες συμμαχίες, ούτως ώστε να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση, κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι.
Υπολογίζεται πως για να μην βρεθεί η χώρα προ μιας καταστροφικής ακυβερνησίας, θα αναζητηθεί μία πολυκομματική κυβέρνηση από τουλάχιστον 4 κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των Εργατικών του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
"Κερδίσαμε έδρες! ο Ρούτε δεν θα με ξεφορτωθεί", δήλωσε αμέσως μετά τα πρώτα έγκυρα exit polls ο ακροδεξιός, Γκέερτ Βίλντερς.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πάντως πως παρά την πολυκομματική μελλοντική κυβέρνηση, η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αποφύγει νέα προσφυγή σε κάλπες και μάλιστα πολύ σύντομα.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.