Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤ: Τσαβούσογλου: Στην Ευρώπη σύντομα θα ξεσπάσουν «ιεροί πόλεμοι» Ερντογάν: Η Ευρώπη θα πνιγεί από το φόβο της για τους Μουσουλμάνους και τους μετανάστες

Τσαβούσογλου: Στην Ευρώπη σύντομα θα ξεσπάσουν «ιεροί πόλεμοι»

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του φασίστα Βίλντερς, όλοι έχουν την ίδια νοοτροπία και σπρώχνουν την Ευρώπη στην άβυσσο, σχολίασε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ολλανδία
Στην Ευρώπη σύντομα θα ξεσπάσουν «ιεροί πόλεμοι»,
δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών.

Ο κύριος Τσαβούσογλου, στην πρώτη αντίδραση της Τουρκίας για το αποτέλεσμα, είπε, σύμφωνα με την Χουριέτ: «Τώρα οι εκλογές τελείωσαν στην Ολλανδία... Όταν κοιτάξεις τα πολλά κόμματα, βλέπεις ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους σοσιαλδημοκράτες και τον φασίστα Βίλντερς. Όλοι έχουν την ίδια νοοτροπία. Πού πηγαίνετε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Έχετε αρχίσει να την καταστρέφετε. Σέρνετε την Ευρώπη στην Άβυσσο. Σύντομα θα ξεσπάσουν "ιεροί πόλεμοι"».

Ερντογάν: Η Ευρώπη θα πνιγεί από το φόβο της για τους Μουσουλμάνους και τους μετανάστες

Ερντογάν: Η Ευρώπη θα πνιγεί από το φόβο της για τους Μουσουλμάνους και τους μετανάστες

Σύμφωνα με τον ίδιο «το φάντασμα του φασισμού πλανάται» στους δρόμους της Ευρώπης συγκρίνοντας, σύμφωνα με τη Χουριέτ, τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων απέναντι σε όσους δεν είναι Ευρωπαίοι με αυτή απέναντι στους Εβραίους στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιθετική και απειλητική ρητορική του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη διαμάχη της Τουρκίας με την Ολλανδία που ξεκίνησε από την απαγόρευση της προσγείωσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στο Ρότερνταμ.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη δυτική επαρχία Αφιονκαραχισάρ ο Τούρκος πρόεδρος είπε με νόημα ότι η Ευρώπη «θα πνιγεί από το φόβο της για τους Μουσουλμάνους και τους μετανάστες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το φάντασμα του φασισμού πλανάται» στους δρόμους της Ευρώπης συγκρίνοντας, σύμφωνα με τη Χουριέτ, τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων απέναντι σε όσους δεν είναι Ευρωπαίοι με αυτή απέναντι στους Εβραίους στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Ευρώπη κατευθύνεται προς το να πνιγεί από τους φόβους της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η τουρκοφοβία και η ισλαμοφοβία αυξάνεται. Φοβούνται ακόμα και τους μετανάστες που αναζητούν καταφύγιο. Φοβούνται οτιδήποτε δεν είναι από εκεί, είναι εχθρικοί σε ό,τι δεν είναι από εκεί» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι αναφορές του Ερντογάν στους μετανάστες έρχεται μετά τις αλεπάλληλες δηλώσεις τούρκων υπουργών με τελευταία αυτή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «η συμφωνία επανεισδοχής (σ.σ. με την ΕΕ) θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.