Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Κατεχόμενα: Πλατφόρμα υπέρ του όχι στο δημοψήφισμα της Τουρκίας

Κατεχόμενα: Πλατφόρμα υπέρ του όχι στο δημοψήφισμα της Τουρκίας
Η πλατφόρμα “Αδελφοσύνης των λαών” (Halkların Kardeşligi Platformu) που τάσσεται υπέρ του “όχι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία, συστάθηκε στα κατεχόμενα και απαρτίζεται από 12 συντεχνίες, κόμματα και οργανώσεις.
Σύμφωνα με την Αφρίκα σε διάσκεψη Τύπου χθες της πλατφόρμας, ο πρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν κάλεσε τους Τούρκους ψηφοφόρους όπως πουν «όχι» στο δημοψήφισμα γιατί να προστατευθεί η δημοκρατία στην Τουρκία και να μην επικρατήσει ο φασισμός.
Ο κ. Ιζτζιάν μίλησε για την αναγέννηση του φασισμού στην Τουρκία και την απειλή βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. “Η έκκλησή μας στους ψηφοφόρους που ζουν στη χώρα είναι ψηφίστε όχι”.
Από την πλευρά του ο γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ δήλωσε ότι η Τουρκία κατέχει την Κύπρο από το 1974 και σημείωσε ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επηρεάζουν μόνο το βόρειο μέρος του νησιού, αλλά ανησυχούν για το μέλλον ολόκληρης της Κύπρου.
Στην πλατφόρμα συμμετέχουν: η συντεχνία των τ/κ δασκάλων, ο σύνδεσμος “Αλληλεγγύη”, ο πολιτιστικός σύνδεσμος “Pir Sultan Abdal”, η “μεταρρυθμιστική κομμουνιστική ένωση”, ο πολιτιστικός σύνδεσμος “Ανατολίας και Νότιας Ανατολίας”, το κόμμα Νέα Κύπρος, το κόμμα Ενωμένη Κύπρος, η “Ακαδημία ελεύθερων γυναικών”, το μαθητικό κίνημα Λευκωσίας – Κερύνειας – Αμμοχώστου, το εργατικό κίνημα Λευκωσίας – Κερύνειας, ο σύνδεσμος δικαιωμάτων προσφύγων, η συντεχνία εργαζομένων στο “δημόσιο” (Cag-Sen).

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.