Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα απελάσει δύο άνδρες που γεννήθηκαν στη χώρα αλλά από γονείς ξένους και, σύμφωνα με το BBC, αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη γερμανική ιστορία.

Πρόκειται για έναν 27χρονο Αλγερινό και έναν 22χρονο Νιγηριανό που συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης.

Στα σπίτια τους στην πόλη Γκέτινγκεν, όπου έγινε αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν ένα όπλο και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο ποτέ δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Η διαδικασία διεκόπη επειδή η αστυνομία δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει πως πράγματι οι ύποπτοι είχαν σχεδιάσει κάποια επίθεση. Η αστυνομία τους χαρακτήρισε «επικίνδυνους».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξωνίας Boris Pistorius ανακοίνωσε πως οι απελάσεις θα γίνουν το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν τα μέσα Απριλίου. Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, είναι σε εξέλιξη με Αλγερία και Νιγηρία ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία, και στους δύο άνδρες θα απαγορευτεί εφ' όρου ζωής η επιστροφή στη Γερμανία.

Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο δεν είναι γνωστό εάν οι δύο άνδρες θα ασκήσουν έφεση. Η Γερμανία, διευκρινίζει, καθορίζει την υπηκοότητα με βάση την εθνικότητα ενός ή και των δύο γονέων αλλά και τον τόπο γέννησης. Η χώρα παραμένει σε ύψιστο συναγερμό μετά την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, στις 19 Δεκεμβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν δώδεκα άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.