Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Η διοίκηση ολόκληρης της Αφρικής στην Ατζέντα 2030


Έσπευσε εκεί η «αφρόκρεμα των πολιτικών ηγετών»

Η αφρόκρεμα των πολιτικών ηγετών βρέθηκε στην Ντάχλα, στο πλαίσιο του 3ου Φόρουμ Crans Montana, που είχε ως θέμα του «Προς μια Αφρική του 21ου αιώνα», καθώς όλοι έχουν δεσμευτεί για «κοινή παγκόσμια δράση».

Η διοργάνωση εστιάζει στην Ατζέντα 2030 με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη, τον τερματισμό δηλαδή της όποιας ελεύθερης εγχώριας παραγωγής και την ανάληψη των επιχειρήσεων από πολυεθνικές και το κράτος.

Όπως μεταδίδουν τα euronews, «περισσότεροι από 1000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, αλλά και 40 διεθνείς και περιφερειακοί οργανισμοί έλαβαν μέρος στο φόρουμ, που ολοκληρώνεται στις 21 Μαρτίου».

«Ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε τα βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με την Αφρική του 21ου αιώνα, να μιλήσουμε για τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνεργασία του Νότου με τον Νότο. Φέτος συζητούμε για την ασφάλεια των τροφίμων, την βιώσιμη γεωργία, αλλά και για άλλους τομείς, στους οποίους το Μαρόκο έχει καταφέρει να διαπρέψει με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. Έχει καταφέρει να αναπτύξει τα εδάφη του και έχει οικοδομήσει ένα νέο όραμα διεθνούς συνεργασίας, που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τις ισότιμες ανταλλαγές», ανέφερε ο Πιερ-Εμανουέλ Κιρέν, διευθυντής του Φόρουμ.

Το πρώτο ζήτημα του φόρουμ στην Αφρική, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των euronews, έφερε κοντά υπουργούς γεωργίας, καθώς είχε να κάνει με τις γεωργικές μεθόδους, που θα μας απασχολήσουν στο εγγύς μέλλον και τους τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Αναφορά έγινε και στις επιχειρήσεις, στην πείνα και στην ενσωμάτωση των γυναικών στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Σχόλιο el.gr: «Βιώσιμη γεωργία» σημαίνει θα κλείσουν τα πάντα και θα αναλάβουν οι πολυεθνικές, οι οποίες θα προσφέρουν διπλάσια παραγωγή με τα μεταλλαγμένα, για να χορτάσουν τα πεινασμένα πλήθη.

Ο «βιώσιμος» εξοπλισμός και τα μηχανήματα θα είναι πανάκριβα και έτσι οι αγρότες θα αδυνατούν να τα αγοράσουν.

Ασφάλεια στα τρόφιμα σημαίνει πως δεν θα μπορεί ο όποιος έμπορος τροφίμων να στοκάρει προϊόντα.

Όποιος φέρνει τρόφιμα που δεν θα ελέγχονται από τα «βιώσιμα» εργοστάσια θα τον κυνηγούν και θα κλείνει.

Η κατανάλωση δε, θα γίνει και αυτή «βιώσιμη», όπερ και σημαίνει πως η κάθε χώρα δεν θα καταναλώνει περισσότερο από ότι της επιτρέπεται να παράξει. Αν δεν υπάρχει παραγωγή, θα πρέπει να ανέβουν οι τιμές για να πέσει η κατανάλωση ή να αποκλειστούν κάποια προϊόντα από την αγορά, όπως συνέβη σε σοβιετικού τύπου καθεστώτα.

Χειραφέτηση των γυναικών σημαίνει, απομάκρυνση της γυναίκας από την οικογένεια, όπου την ανατροφή των παιδιών θα αναλαμβάνει πλέον το κράτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.