Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Κρήτη: ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ απ' το νοσοκομείο στα κρατητήρια για... ερήμην οφειλή 2,000 ευρώ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ - ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ
Από το νοσοκομείο βρέθηκε στα κρατητήρια Ηρακλείου και από εκεί, ξανά στο νοσοκομείο. Ο λόγος για έναν 60χρονο καρκινοπαθή σε άσχημη κατάσταση, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς διότι σε βάρος του εκκρεμούσε οφειλή ύψους 2.000 ευρώ, μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος του,
όπως ανέδειξε το neakriti.gr.
Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία για τον κ. Νίκο, ο οποίος έμεινε δύο ημέρες στα κρατητήρια, αλλά μεγάλη και η αγωνία της οικογένειάς του που έδωσε μάχη για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Στο πλευρό του η σύζυγος του, η οποία ξέσπασε για την αντιμετώπιση του κράτος σε έναν οφειλέτη καρκινοπαθή ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπείες και με μοναδικό οικονομικό πόρο ζωής την αναπηρική σύνταξη.

Όπως υποστηρίζει ο 60χρονος, καταδικάστηκε ερήμην και χωρίς να γνωρίζει για το χρέος των 2.000 ευρώ, με συνέπεια να βρεθεί στα κρατητήρια.


Όπως αναφέρει, μέχρι το 2009 ζούσε σε ένα τροχόσπιτο στη Βιομηχανική περιοχή, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει με τη σύζυγό του, σε ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς ρεύμα και φως στη περιοχή της Φορτέτσας.
Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη


ΚΑΓΚΕΛΑ ΦΥΛΑΚΗ



Καταγγελία: Στα κρατητήρια 58χρονος καρκινοπαθής

Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Κραυγή αγωνίας των συγγενών ενός 58χρονου οποίος ,όπως υποστηρίζουν, βρίσκεται στα κρατητήρια Ηρακλείου παρά το γεγονός ότι η ζωή του κινδυνεύει αφού όπως ισχυρίζονται είναι καρκινοπαθής με μετάσταση, έτοιμος να καταρρεύσει. Όπως πάντα περιγράφουν οι δικοί του άνθρωποι έχει γίνει «σκιά» του εαυτού του , υποφέρει από πόνο και πρέπει να κάνει το πρωί της Δευτέρας θεραπείες, αλλά αντ'αυτού παραμένει υπό δύσκολες συνθήκες στα κρατητήρια.   
Όλα ξεκίνησαν όπως υποστηρίζουν οι συγγενεί,ς όταν συνελήφθη ξερώματα  Κυριακής στο Ηράκλειο.

«Θα πεθάνει στα κρατητήρια»
Όπως περιγράφει η κα Μαυρομάτη που προχώρησε στην καταγγελία στο neakriti.gr «χθες βράδυ ενώ ο κουνιάδος μου οδηγούσε τον σταμάτησαν για έλεγχο και μέσω υπολογιστή βρήκαν ότι είχε οφειλή προς το δημόσιο .Τον συνέλαβαν και τον πήγαν στα κρατητήρια παρά το γεγονός ότι είναι σε άσχημη κατάσταση. Του πήραν το τηλέφωνο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν. Δεν μπορεί να περπατήσει και είναι καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο, σε άθλια κατάσταση. Για όνομα του Θεού. Μπορεί να πεθάνει και μέσα στα κρατητήρια! Άλλους που είναι και εγκληματίες τους αφήνουν ελεύθερους και εκείνον που είναι άρρωστος δεν τον αφήνουν….»
«Είναι πολύ αδύναμος αλλά δεν τον αφήνουν ελεύθερο»
Στα κρατητήρια έσπευσαν με τρόμο και αγωνία η σύζυγος και η αδερφή του 58χρονου οι οποίες δεν μπόρεσαν όμως να καταφέρουν τίποτα και φοβούνται για τη ζωή του αφού ,όπως υποστηρίζουν, είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος. Όπως αφηγήθηκε με δάκρυα στα μάτια η αδελφή του κρατουμένου  Ουρανία Μαυρομάτη «δεν με άφησαν καν να τον δω. Πήγα ένα φάρμακο που έπρεπε οπωσδήποτε να λάβει και του το έδωσαν. Οι αστυνομικοί μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον εισαγγελέα, μας είπε ότι τη Δευτέρα πρέπει να πάει πρώτα στα δικαστήρια να κανονίσει χρέος και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Την Πέμπτη ήταν το δικαστήριο και η σύζυγός του καθυστέρησε να καταθέσει ένα σχετικό έγγραφο γιατί έχει προβλήματα, πρέπει να το λάβουν υπόψιν.Δεν αντέχω να το σκέφτομαι, έχει μείνει σκελετός, μόνο κόκκαλα... συχνά δεν επικοινωνεί, αλλά δεν τον αφήνουν ελεύθερο».

Διαφορετική η εκδοχή της αστυνομίας
Σύμφωνα με τις περιγραφές των συγγενών ο ασθενής. Όπως υποστηρίζουν «δεν μπορεί να περπατήσει και όταν "πέφτει" το κάλιο σωριάζεται στο έδαφος. Δεν έκανε κανένα έγκλημα, χρωστάει στο δημόσιο. Zητάμε το αυτονόητο ,να αφεθεί ελεύθερος επειδή αντιμετωπίζει θέμα υγείας». Σύμφωνα με πληροφορίες κύκλοι της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι ο 58χρονος δεν συνελήφθη για χρέη αλλά επειδή εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για σωματικές βλάβες ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί ότι είναι άρρωστος ο 58χρονος.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη 

 http://www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.