Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Υπό διάλυση ο τουρκικός Στρατός: Νέο κύμα διώξεων ξεκινά ο Ρ.Τ.Ερντογάν με στόχο 90.000 στρατιωτικούς! ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ

Σε κυριολεκτική παράκρουση βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος βλέπει παντού εχθρούς, έτοιμοι να τον ανατρέψουν, καθώς πρόκειται να ξεκινήσει νέο κύμα διώξεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αυτή τη φορά με στόχο 90.000 στρατιωτικούς!

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η εφημερίδα Cumhuriyet στην ιστοσελίδα της τουλάχιστον 90.000 στρατιωτικοί πρόκειται να ερευνηθούν εάν έχουν σχέσεις με το FETO την τρομοκρατική οργάνωση, όπως ονομάζει το τουρκικό καθεστώς η οποία διευθύνεται από τον αυτοεξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα περί τους 23.000 στρατιωτικούς έχουν συνολικά εκδιώξει από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τις 15 Ιουλίου και μετά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την γενική εισαγγελία στην Άγκυρα που ερευνά τις διάσυνδεσες των πραξικοπηματιών στο στόχαστρο βρίσκονται ακόμη 90.000 στρατιωτικοί στους οποίους καταλογίζεται ότι έχουν σχέσεις με το κίνησα του Γκιουλέν.
Έτσι όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα γενική Εισαγγελία ετοιμάζεται να ξεκινήσει νέο κύκλο ανακρίσεων για τους 90.000 αυτούς στρατιωτικούς.

Να σημειωθεί πως το νούμερο αυτό περιλαμβάνει μόνο αξιωματικούς και υπαξιωματικούς αλλά εάν σε αυτούς προστεθούν και άλλοι μικτότερου βαθμού τότε αυτό θα αυξηθεί δραματικά.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Fikri Işık δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ έχει αποτάξει συνολικά 22.920 στρατιωτικούς (6.511 αξιωματικούς και 16.409 χαμηλότερων βαθμών) μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η τουρκική κυβέρνηση βρισκεται πάντως στο επίκεντρο επικρίσεων, από ξένα ΜΜΕ –μεταξύ άλλων θεμάτων- καθώς σύμφωνα με τον τουρκικό Στρατό στο πραξικόπημα πήραν μέρος 8651 στρατιωτικοί στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και κληρωτοί.

Ο τούρκος υπουργός Ανανάς δήλωσε πάντως τον προηγούμενο μήνα ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να εντάξουν στη δύναμή τους 30.000 νέους εθελοντές

Πολλοί χαρακτηρίζουν τις 30.000 νέες αυτές προσλήψεις ως τον «μυστικό Στρατό του Ερντογάν» με απσοτολή την ανατροπή κάθε νεας απόπειρας πραξικοπήματος.

Αυτό γιατί υπεύθυνη η συμβουλευτική SADAT A.S. που διευθύνεται από τον απόστρατο στρατηγό Adnan Tanrıverdi ο οποίος είναι γνωστός στην Τουρκία για τις ακραιφνείς ισλαμιστικές του πεποιθήσεις και ο οποίος για χρόνια ήταν μυστικοσύμβουλος του τούρκου προέδρου.  

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.