Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μπλόκα αγροτών: Ποια σημεία είναι απροσπέλαστα - Πού είναι τα τρακτέρ Φωτος - Videos

  Μπλόκα αγροτών: Ποια σημεία είναι απροσπέλαστα - Πού είναι τα τρακτέρ"Φουντώνουν" οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που για ακόμα μία ημέρα, με τρακτέρ ή χωρίς, κάνουν ό,τι μπορούν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Διαβάστε παρακάτω σε ποια σημεία βρίσκονται τα τρακτέρ, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και ποιοι ανοίγουν:
Δίωρος αποκλεισμός της Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έκλεισαν λίγο μετά τις 19:30 την νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Σύμφωνα με τους αγρότες η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι τις 21:30.

Σε τρίωρο αποκλεισμό της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης προχώρησαν οι αγρότες

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες του νομού Λάρισας, καθώς αποκλείουν τους δρόμους σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου καθημερινά, ενώ σε άλλα σημεία αυξάνουν τις ώρες αποκλεισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η απόφαση των αγροτών του μπλόκου στη διασταύρωση Αργυροπουλίου, οι οποίοι απέκλεισαν σήμερα στις 18:00 την εθνική οδό Λάρισας -Κοζάνης και θα την κρατήσουν κλειστή μέχρι της 21:00 το βράδυ. Ο τρίωρος αποκλεισμός θα συνεχιστεί τις ίδιες ώρες και τις επόμενες ημέρες από τους αγρότες του μπλόκου.

Θεσσαλονίκη: Ένταση στη ΔΕΘ

Ένταση σημειώθηκε στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, με τους αγρότες να σηκώνουν το κιγκλίδωμα και να μπαίνουν στο χώρο της έκθεσης. Αγρότες εξαγριώθηκαν μόλις είδαν κλειστή την Νότια Πύλη της ΔΕΘ και άρχισαν να τραβούν το κιγκλίδωμα. Φωνάζοντας και βρίζοντας, αγρότες κατάφεραν να ανοίξουν την πύλη και να μπουν στην ΔΕΘ.
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι αγρότες με τα τρακτέρ αναχώρησαν από το κέντρο της πόλης με προορισμό τον κόμβοι Δερβενίου.
ΦΩΤΟ από το seleoΦΩΤΟ από το seleo
Νωρίτερα, στην πλατεία της ΧΑΝΘ έφτασαν 25 τρακτέρ με αγρότες και κτηνοτρόφους από το μπλόκο του Δερβενιου, στην εθνική οδό Θεσσαλονικης - Καβάλας. Η κινητοποίηση εντάσσεται στη διοργάνωση του συλλαλητήριου με αφορμή τα εγκαίνια της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφιας "zootechnia".
Μεταξύ άλλων, το "παρών" στο σημερινό συλλαλητήριο δίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας και Ελευθερούπολη και περιοχές των Σερρών, όπως Αχινού, Μαυροθάλασσας και δήμου Νέας Ζίχνης. Να σημειωθεί πως οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους με αποτέλεσμα να κλείσει η οδός Μανώλη Ανδρόνικου και η Λεωφόρος Στρατού, ενώ οι συνάδελφοί τους τους υποδέχθηκαν με πυρσούς και συνθήματα.



 Ρήγμα στα μπλόκα της Λάρισας

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται πλέον η προσπάθεια του πρώην μπλόκου των Τεμπών να προχωρήσει σε κλιμάκωση της φετινής κινητοποίησης αφού η εσωστρέφεια και οι αλληλοκαταγγελίες μεταξύ αγροτών φαίνεται πως ενδυναμώνουν αντί να περιορίσουν το κλίμα εσωστρέφειας που καλά κρατεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, το επικρατέστερο μέχρι σήμερα σενάριο της μετακίνησης των τρακτέρ από το μπλόκο του Πλατυκάμπου σε αυτό της Γυρτώνης, με απώτερο στόχο τη μετακίνηση στα Τέμπη, αποτελεί παρελθόν. Κι αυτό, γιατί όπως διαμυνήθηκε από το συντονιστικό του Πλατυκάμπου, δεν υπάρχει καμία διάθεση μετακίνησης προς τα βόρεια.
ΦΩΤΟ από το onlarissa 

ΦΩΤΟ από το onlarissa
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει παγωμάρα και προβληματισμό στους αγρότες που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Γυρτώνης. Το απόγευμα της Πέμπτης πρόκειται να γίνει η κρίσιμη γενική συνέλευση για το μέλλον της κινητοποίησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα «πέσει» και η πρόταση της αποχώρησης των τρακτέρ "αφού μετά την άρνηση του Πλατυκάμπου, δεν υπάρχει δυνατότητα κλιμάκωσης και κατά συνέπεια λόγος συνέχισης της κινητοποίησης" όπως είπε στο onlarissa.gr αγροτοσυνδικαλιστής του μπλόκου.

Αγρότες έκλεισαν την εθνική Πατρών - Κορίνθου στο κόμβο Κιάτου

Οι αγρότες της Κορινθίας λίγο πριν από τις 13.00 το μεσημέρι έκλεισαν τη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Κιάτου μέχρι τις 15.00.
ΦΩΤΟ από το KorinthosTVΦΩΤΟ από το KorinthosTV

Η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό.

 Κινητοποίηση αγροτών στην Κω

Στην πόλη της Κω με τα τρακτέρ τους έφθασαν σήμερα το πρωί αγρότες από τα χωριά του νησιού, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στο πλαίσιο των πανελλήνιων κινητοποιήσεων. Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες έκαναν πορεία προς τη ΔΟΥ Κω και εν συνεχεία στο Επαρχείο όπου είχαν συνάντηση με τον έπαρχο Κω-Νισύρου, Γιώργο Χαλκιδιό.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τοπικά αλλά και πανελλαδικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, και οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν αναλυτικότερα τα ζητήματα που τους απασχολούν στον έπαρχο από τον οποίο έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι όσον αφορά τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν -και ειδικότερα όσα τελούν υπό την αρμοδιότητα και ευθύνη της Περιφέρειας- θα επιδιωχθεί να βρεθούν λύσεις.

Πηγή: Thousandnews, korinthostv, onlasissa, ΑΠΕ-ΜΠΕ,
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.