Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Παιδιά από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας έδειξαν το χάρισμά τους στις Φυσικές Επιστήμες!

Το πόσο καλή δουλειά κάνουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Θεσπρωτίας και το πόσο οι μαθητές διαθέτουν υψηλό επίπεδο


φαίνεται συχνά από τις επιδόσεις τους και τις διακρίσεις τους σε διάφορους διαγωνισμούς. Τρία παιδιά, δύο μαθήτριες, η Βικτωρία Ζάρου και η Βασιλική Κοτσίνα, και ένας μαθητής, ο Γεώργιος Θεοχάρης από το 1ο Γενικό Λύκείο Ηγουμενίτσας, έδειξαν από κοινού  το χάρισμά τους στις Φυσικές Επιστήμες.

Επιμελείς στα μαθήματά τους και με ταλέντο κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν στο διαγωνισμό Βόρειας Ελλάδας, για την επιλογή πανελλαδικά των δύο ομάδων που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας στη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από 7 έως 14 Μαϊου 2017. Εκπροσωπώντας το νομό Θεσπρωτίας,  ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με την ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, αλλά κατατάχθηκαν δεύτεροι, λόγω των επιμέρους δοκιμασιών.

Τα παιδιά αυτά, πραγματικά είχαν σπουδαία απόδοση, αποτέλεσμα των προσπαθειών των ίδιων και των καθηγητών τους και εντυπωσίασαν και έτσι  η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών, επιβραβεύοντας τα, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Βαλκανικό Διαγωνισμό Φυσικής που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η μικρή Θεσπρωτία κρύβει θησαυρούς, στους οποίους οφείλει να επενδύσει προς το συμφέρον της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.