Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Κίνδυνος σύρραξης Τουρκίας-Συρίας

  • Κίνδυνος σύρραξης Τουρκίας-Συρίας
    (Φωτ.: ibtimes.com)
Ο συριακός στρατός διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους βορειοανατολικά του Χαλεπίου, σε μία συγκαλυμμένη προειδοποίηση προς την Τουρκία η οποία υποστηρίζει μια ξεχωριστή στρατιωτική εκστρατεία, με άξονα Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, κατά του ISIS στη βόρεια Συρία.

Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν απωθήσει με γρήγορους ρυθμούς το Ισλαμικό Kράτος τις δύο τελευταίες εβδομάδες, προωθούμενες σε μια απόσταση 6 χλμ. από την πόλη αλ Μπαμπ, την οποία οι τζιχαντιστές αγωνίζονται να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους. 
Τα εδαφικά κέρδη του στρατού μπορεί να προκαλέσουν αντιπαράθεση με την Τουρκία, η οποία έχει στείλει άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων για να υποστηρίξει Σύρους αντάρτες που μάχονται κατά του Ι.Κ. και οι οποίοι προσπαθούν επίσης να καταλάβουν την αλ-Μπαμπ.
Η επίθεση της Άγκυρας, η οποία εξαπολύθηκε το καλοκαίρι του 2016, έχει σκοπό να απωθήσει τόσο το ΙΚ όσο και τους μαχητές των Κούρδων της Συρίας από τα σύνορά της, καθώς η Τουρκία θεωρεί ότι και δύο οργανώσεις συνιστούν απειλή για την ασφάλειά της.
Το γενικό επιτελείο του συριακού στρατού ανέφερε πως κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους ανακατέλαβαν περισσότερες από 30 πόλεις και χωριά από το Ισλαμικό Κράτος, και μια έκταση 16 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει το Χαλέπι με την αλ Μπαμπ στα βορειοανατολικά.
Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.