Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ «λιώνει» τους ισλαμιστές στην Συρία και φτιάχνει Κουρδιστάν


Την αποστολή των πρώτων αμερικανικών τεθωρακισμένων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία ελέγχεται από κουρδικές δυνάμεις.
Η αραβοκουρδική συμμαχία που μάχεται κατά
της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην Συρία γνωστοποίησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρέλαβε για πρώτη φορά με απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, που υποσχέθηκε στις δυνάμεις της «περισσότερη υποστήριξη».
«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) έλαβαν για πρώτη φορά αμερικανικά τεθωρακισμένα. Αυτό έγινε μετά την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ (…) ο οποίος υποσχέθηκε περισσότερη υποστήριξη» στις FDS, ανέφερε ο Ταλάλ Σέλο, εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτών.
«Στο παρελθόν, παραλαμβάναμε όπλα, πυρομαχικά. Με τα τεθωρακισμένα, εισερχόμαστε σε μια νέα φάση υποστήριξης», διευκρίνισε!
Μετά από αυτή την κίνηση αφενός υλοποιείται η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ να εξαφανίσει του ισλαμιστές από προσώπου γης, αφετέρου η Άγκυρα βλέπει τους Κούρδους με τις εδαφικές αξιώσεις σε Ιράκ, Συρία αλλά και το εσωτερικό της ίδιας της Τουρκίας, να εξοπλίζονται με ακόμα πιο σύγχρονα μέσα.
Εν ολίγοις, η αποστολή των τεθωρακισμένων στους Κούρδους της Συρίας, από την διοίκηση Τραμπ, εντάσσεται βέβαια στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα χρησιμοποιηθούν και για... άλλες δραστηριότητες.
EL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.