Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ιωάννινα: Διαρρήξεις κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης

Διέρρηξαν σπίτι πολύ κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο στο ακριτικό χωριό Μολυβδοσκέπαστη. Είναι η δεύτερη φορά μέσα έναν μήνα,  που σε απόσταση αναπνοής από στρατιωτικό φυλάκιο,
στο ακριτικό χωριό Μολυβδοσκέπαστη, άγνωστοι κακοποιοί, διέρρηξαν ένα σπίτι,το παλιό σχολείο που λειτουργεί σαν λαογραφικό μουσείο και ένα κτήριο που στέγαζε άλλοτε το αστυνομικό τμήμα.
Η Μολυβδοσκέπαστη, είναι χωριό της Κόνιτσας, βρίσκεται ακριβώς πάνω στη γραμμή των ελληνοαλβανικών συνόρων, κατοικείται από ελάχιστους ηλικιωμένους ενώ στο κέντρο του οικισμού υπάρχει ένα στρατιωτικό φυλάκιο.
Ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, σε δήλωση του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, είπε πως όλοι είναι αναστατωμένοι καθώς πλέον είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα των ληστειών και των διαρρήξεων στα χωριά των συνόρων. Μάλιστα, υποστήριξε πως, παρά τις αντιδράσεις της δημοτικής Αρχής και των κατοίκων να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα της Πυσρόγιαννης, χθες με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος οριστικοποιήθηκε η αποδυνάμωσή του.
«Πρέπει να υπάρξουν μέτρα που να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των λίγων και ηλικιωμένων κατοίκων που βρίσκονται στη γραμμή των συνόρων. Θα υπάρξουν έντονες και συντονισμένες αντιδράσεις τις επόμενες ημέρες» προσέθεσε ο κ. Παπασπύρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.