Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

«Δεξιά» χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς

 «Δεξιά» χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς
 Κάτι τέτοιες κινήσεις της Αριστεράς είναι ιδανικές για να ξέρεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο λόγος για το άρθρο 29 που ψηφίστηκε τελικά χθες και αφορούσε τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό λόγω
φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας, σύμφωνα με τις λοιπές οριζόμενες προϋποθέσεις, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Στην ψηφοφορία του άρθρου 29 ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ ψήφισαν «υπέρ». «Κατά» δήλωσε η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων.
Στην ψηφοφορία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκπροσωπήθηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παπαχριστόπουλο και απουσίασε ο εισηγητής Κωνσταντίνος Κατσίκης. Στους ΑΝΕΛ έγινε ο κακός χαμός καθώς ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης είχε καταψηφίσει το άρθρο. Αργότερα το βράδυ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι τελικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το υπερψηφίζουν. «Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άρθρα με τον τίτλο "ΑΝΕΛ και η θεωρία του κοινοβουλευτικού χάους". Και πραγματικά νομίζω ότι περί αυτού πρόκειται. Τελικά δεν κατάλαβα τι μας είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος; Παραιτήθηκε ο κ. Κατσίκης από εισηγητής; Παρακαλώ, να μας ενημερώσετε αν έχει αποσταλεί επιστολή στο προεδρείο από τους ΑΝΕΛ. Ποιος θα τους εκπροσωπήσει ως εισηγητής;», είπε η Νίκη Κεραμέως από τη ΝΔ. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε κατακτήσει ένα δημοκρατικό δικαίωμα. Να ψηφίζουνε κατά συνείδηση. Το έχουν κάνει σε περισσότερα από 10 νομοσχέδια. Ακριβώς το ίδιο έγινε και σήμερα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Σε δηλώσεις του ο Κ. Κατσίκης υποστήριξε ότι αν η ψηφοφορία ήταν ονομαστική οι ΑΝΕΛ θα καταψήφιζαν και ανέφερε ότι θα συναντηθεί με τον Π. Καμμένο ώστε να διευκρινιστεί γιατί υπήρξε η χθεσινή σύγχυση. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ανεξαρτητοποίησής του.
Η υποκρισία, δηλαδή, προσωποποιημένη στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που το πρωί είπαν όχι αλλά το βράδυ είπαν ναι καθώς φαίνεται ότι επικράτησε η λογική της μη διατάραξης του συνεταιρισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι οι «δεξιοί» που ψηφίζουν για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς. Τώρα π.χ. που χιλιάδες προσφυγόπουλα παρακολουθούν μαθήματα στα σχολεία θα μπορούν να γίνουν και ελληνόπουλα. Μπράβο στους ΑΝΕΛ, μεταλλάσσονται σε ΣΥΡΙΖΑ ή απλά η κωλοτούμπα για χάρη της καρέκλας τους έχει γίνει συνήθεια.
Όπως συνήθεια φαίνεται ότι έχει γίνει και στη ΝΔ να δηλώνει παρών και να βάζει την ουρά στα σκέλια σε κάθε δύσκολο νομοσχέδιο. Το έχει ξανακάνει, έχει φαίνεται πρόβλημα να ξεκαθαρίζει τι είδους κόμμα θέλει να είναι. Θολές γραμμές προκειμένου να μην ταράζονται οι μεσαιοχωρίτες και με τους δεξιούς τι έγινε; Θα τους κοροϊδέψουμε και θα καθαρίσουμε.
Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται καθαρές κουβέντες κι όχι μεσοβέζικες συμπεριφορές. Από τη μια οι γιαλαντζί δεξιοί των ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να χάσουν την κουτάλα της εξουσίας και ντύνονται καρνάβαλοι κι από την άλλη η ΝΔ που τρέμει να αρθρώσει μια σοβαρή… δεξιά κουβέντα και να την υπερασπίζεται μέσα κι έξω από τη Βουλή. Κάποτε και η ΝΔ πρέπει να «λερώσει τα χέρια της» αν θέλει να αποδείξει τι πραγματικά είναι. Εκτός κι αν αυτό θέλει η ηγεσία της. Να είναι εντός εκτός κι επί τα αυτά. Και ολίγον δεξιοί, και ολίγον κεντρώοι και ολίγον… έγκυοι.
 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.