Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδια χωρίς διαβατήριο μεταξύ Τουρκίας-Ουκρανίας


Ταξίδια χωρίς διαβατήριο μεταξύ Τουρκίας-ΟυκρανίαςΕμβαθύνεται η σχέση των δύο χωρών
Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την σημερινή δεύτερη μέρα των επαφών του στο Κίεβο,
συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Πάβλο Κλίμκιν



 Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ήρθαν τα καλά μαντάτα για ταξίδια χωρίς διαβατήριο μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας πριν από το καλοκαίρι.
 Ο υπουργός Τσαβούσογλου δήλωσε:
 «Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να αυξηθούν οι επαφές μεταξύ των λαών μας. Γι’ αυτό τον λόγο ολοκληρώσαμε τις ετοιμασίες για να μπορούν οι πολίτες μας να ταξιδεύουν στην Τουρκία και την Ουκρανία μόνο με τις ταυτότητές τους, χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο. Θα το καταφέρουμε πριν από το καλοκαίρι».
 Οι δοκιμές που έγιναν στα αεροδρόμια της Ουκρανίας για την διέλευση με δελτίο ταυτότητας ήταν επιτυχείς και θα επαναληφθούν και στα αεροδρόμια της Τουρκίας, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.
 Ο Πάβλο Κλίμκιν πάλι, ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι όντως στρατηγικού επιπέδου και πως πάντοτε και σε κάθε πλατφόρμα έχουν την υποστήριξη και την βοήθεια της Τουρκίας.
 Οι δυο χώρες εκτελούν πολλά κοινά έργα, τόνισε ο Ουκρανός υπουργός και πρόσθεσε τα παρακάτω:
 «Υπάρχει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης μεταξύ μας. Οι πολίτες της Τουρκίας και της Ουκρανίας κατά την προσεχή περίοδο θα μπορούν να ταξιδεύουν στην άλλη χώρα όχι με διαβατήριο αλλά μόνο με τα νέα δελτία ταυτότητας. Εμείς καταλήξαμε σε συμφωνία. Απομένει μόνο να εργαστούμε πάνω σε τεχνικής φύσεως θέματα. Οι πολίτες που έρχονται από την Τουρκία στην Ουκρανία και πηγαίνουν από την Ουκρανία στην Τουρκία, να μην αισθάνονται σαν ξένοι, να νιώθουν σαν στο σπίτι τους». (TRT)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.