Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ για την Ελλάδα - Διευθύντρια ΔΝΤ: "Δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους"

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια η Άνγκελα Μέρκελ θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ...

"Δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους επί του παρόντος. Χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις, πριν παρουσιάσουμε τη συμφωνία στο ΔΣ του ΔΝΤ", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, αμέσως μετά τη συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Μέρκελ και Λαγκάρντ αναμενόταν να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για έναν διαφαινόμενο συμβιβασμό μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, ο οποίος προβλέπει μία πιο "ευέλικτη ερμηνεία" για τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος, αλλά και ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα από την πλευρά της Αθήνας.

"Βόμβα" Σόιμπλε για τις συντάξεις

Όσο ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ, μια νέα... βόμβα ήρθε από την πλευρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε ερώτηση του ανταποκριτή του realfm 97,8, Παντελή Βαλασσόπουλου, για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως: "Το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα". Αυτή η απάντηση προκαλεί έντονα ερωτήματα, δεδομένου οτι οι αλλαγές έχουν συμφωνηθεί να γίνουν μετά το 2018.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στις αξιώσεις της για πλεόνασμα ύψους 3,5% ενώ εμμένει στη θέση ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.