Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

ΣτΕ: Το Δημόσιο πρέπει να πληρώσει 700.000 ευρώ στην οικογένεια 21χρονου στρατιώτη που έχασε την ζωή του ΕΝΩ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ

ΣτΕ: Το Δημόσιο πρέπει να πληρώσει 700.000 ευρώ στην οικογένεια 21χρονου στρατιώτη που έχασε την ζωή του
Αποζημίωση 700.000 ευρώ επικύρωσε το Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ποσό που πρέπει να καταβάλει το ελληνικό δημόσιο στους συγγενείς στρατιώτη που άφησε την τελευταία του πνοή από κρανιοεγκεφαλική κάκωση όταν εκτελούσε τα καθήκοντα του.

Ο 21χρονος υπηρετούσε στο πυροβολικό και είχε εντολή να συνδράμει στη ρυμούλκηση ενός φορτηγού που χρησιμοποιείτο για την αποκομιδή σκουπιδιών του στρατού. Ο άτυχος νεαρός κλήθηκε να βοηθήσει στην τοποθέτηση συρματόσχοινου που θα ρυμουλκούσε στη συνέχεια το φορτηγό. Ωστόσο συνάδελφος του που ήρθε να βοηθήσει με άλλο όχημα δεν είδε τον 21χρονο και έκανε όπισθεν.

Ο θάνατος του ήρθε ακαριαία με την συνθλιβή του κρανίου του. Ο λοχίας  από το Στρατοδικείο κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε  σε φυλάκιση 1 έτους και 3 μηνών. Οι συγγενείς του προσέφυγαν στα  Διοικητικά Δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του 21χρόνου, με το δικαστήριο να επιδικάζει αποζημίωση απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του ελληνικού δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.