Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Στα "κλεφτά" περνάει το 4ο μνημόνιο με μέτρα-"ταφόπλακα" Θα ψηφιστεί τις αμέσως επόμενες μέρες

Στα "κλεφτά" περνάει το 4ο μνημόνιο με μέτρα-"ταφόπλακα"

Ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν κατατεθεί τα νέα μέτρα της συμφωνίας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δραματική μείωση του αφορολογήτου, περικοπή συντάξεων και μερική απελευθέρωση των απολύσεων.

Η συνεχής λιτότητα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη έως και το 2021, έπειτα και τη συμφωνία για την επίτευξη πλεονασμάτων τα οποία έτος με το έτος θα αυξάνονται προοδευτικά.
Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να φτάσει το 2,1% του ΑΕΠ το 2017 (έναντι στόχου 1,75%), το 3,9% το 2018 και στη συνέχεια η κυβέρνηση δεσμεύεται για απογείωσή του στο 4,4% το 2019, στο 4,8% το 2020 και στο 5,6% το 2021!
Φυσικά όλα αυτά παραμένουν στα χαρτιά και πολύ δύσκολα η ελληνική οικονομία θα επιτύχει τέτοιους ρυθμούς.
Σε μία τέτοια περίπτωση αποτυχίας -πράγμα πολύ πιθανό- θα ενεργοποιηθούν αυτόματα τα νέα μέτρα λιτότητας, πράγμα που συνεπάγεται και νέα παράταση της λιτότητας έως το 2023!
Το νέο μεσοπρόθεσμο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το νωρίτερο από το τέλος του 2017, με τα μέτρα του να ψηφίζονται σε...δόσεις. Ο κύριος όγκος τους πάντως, όπως αποκαλύπτουν κυβερνητικά στελέχη, θα έρθει πριν το καλοκαίρι προς ψήφιση στη Βουλή.
Όσο για τα περιβόητα αντίμετρα, αυτά...αγνοούνται επιδεικτικά.

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.