Τρίτη 4 Απριλίου 2017

H Aλγερία έδωσε τα ονόματα 1350 τρομοκρατών στις ΗΠΑ….

Το Washington Institute δημοσιοποίησε στο site του στο Internet ένα ερευνητικό σημείωμα όπου αποκαλύπτει ότι η Αλγερία έδωσε στις αμερικανικές αρχές 2 λίστες με 1350 άτομα που έχουν αποδεδειγμένες διασυνδέσεις με την τρομοκρατία. Αυτά τα άτομα διατηρούσαν σχέσεις με ημεδαπούς ή ξένους που διαμένουν σε αμερικανικά ευρωπαικά εδάφη.

Το ερευνητικό σημείωμα που τιτλοφορείται «Cooperation in Transnational Counterterrorism», και είναι επεξεργασμένο από τον ειδήμονα στην τρομοκρατία  Hakim Gherieb, εξηγεί πως η Αλγερία υπολογίζει να εμπλουτίσει την εμπειρία της αναφορικά με την μάχη κατά της τρομοκρατίας αποκτώντας από τους εταίρους της μεταξύ αυτών και των μεγάλων δυνάμεων πληροφορίες στο πλαίσιο του πρωτοκόλου ανταλλαγής πληροφοριών αλλά και υποστήριξη στο πλαίσιο της περιφερειακής της πολιτικής.
Το κείμενο αποκαλύπτει επίσης ότι αυτές οι 2 λίστες είναι άκρως διευκρινισμένες. Η πρώτη απαριθμεί πληροφορίες συγκεκριμένες για 350 άτομα που έχουν διαδύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις κυρίως με την Al-Qaïda, και που διαμένουν σε ΗΠΑ,Ευρώπη ενώ η δεύτερη καταλογοποιεί τα ονόματα  1 000 Aλγερινών που έχουν στενές σχέσεις με αυτούς που επικαλείται η πρώτη λίστα…algerie-focus 2.4.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.