Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Επίσκεψη εξ Αμερικής μήνυμα στην Τουρκία – Η ExxonMobil υπογράφει για την Κυπριακή ΑΟΖ

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για ζητήματα ενεργειακής διπλωματίας, Ρόμπιν Ντάνιγκαν.

Η Αμερικανίδα που διαδέχθηκε στο πόστο τον Έιμος Χόκσταϊν, εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την επιθυμία να παραστεί εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της ExxonMobil, που θα λάβει χώρα στις 5 Απριλίου.

Η κ. Ντάνιγκαν συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα.

Διπλωματικές πηγές συνδέουν την παρουσία της υφυπουργού Εξωτερικών με το υψηλό ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης στις έρευνες της ExxonMobil στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις επαφές του με Αμερικανούς επίσημους στην Ουάσιγκτον, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε εγείρει το θέμα των τουρκικών απειλών και ζήτησε την σαφή στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία έχει επανειλημμένα επαναβεβαιώσει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της. 

hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.