Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ομολογία Αμερικανού Στρατηγού: Θα χάσουμε τον πόλεμο με την Ρωσία!

Ομολογία Αμερικανού Στρατηγού: Θα χάσουμε τον πόλεμο με την Ρωσία!
Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τον επικείμενο πόλεμο
Οι Αμερικανοί πλέον δεν κρύβονται για τις προθέσεις τους. Ήδη πριν λίγες ώρες, το γνωστό ινστιτούτο Brookings ανέφερε σε ανάλυσή του ότι ξεκινάει "ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος" ο οποίος δεν θα είναι τόσο ψυχρός όσο την περίοδο 1950-1990, αλλά θα "βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού". Είναι γνωστό ότι το Πεντάγωνο έχει σχεδιάσει την επικείμενη επίθεση εάν χρειαστεί, με κύριο μοχλό το ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής, αλλά και σε Πολωνία και Ουκρανία.
Ωστόσο, ειδικοί εκτιμούν ότι τυχόν επίθεση στη Ρωσία, "είναι χαμένος κόπος" καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν είναι απροσδιόριστες και οι Αμερικανοί δεν έχουν τις απαιτούμενες πληροφορίες. Αυτό τόνισε και ο πρώην αρχηγός των πυρηνικών δυνάμεων των ΗΠΑ, πτέραρχος Τζον Χάιτεν, δηλώνοντας ότι οι Ρώσοι έχουν καταπατήσει πολλές φορές τη συμφωνία περί αφοπλισμού του 1987, αναπτύσσοντας δύο τάγματα πυραύλων SSC-8, που δύναται να φέρουν από μία πυρηνική κεφαλή.
Ο Χάιτεν προειδοποίησε την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι «δεν έχουμε καμία άμυνα για αυτά, ιδίως δε για την υπεράσπιση των Ευρωπαίων συμμάχων μας», προσθέτοντας ότι «το σύστημα αυτό μπορεί να απειλήσει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ανάλογα με το πού βρίσκεται. Είναι μια ανησυχία και θα πρέπει ως έθνος να βρούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε».
Μέχρι στιγμής, οι SSC-8 "αγνοούνται" από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται και μόνο εικασίες μπορεί να γίνουν.


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.