Σάββατο 8 Απριλίου 2017

«Καταπέλτης» ο Μεντβέντεφ για ΗΠΑ: «Στα όρια της σύγκρουσης με την Ρωσία»


Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ εμφανίσθηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην αμερικανική κυβέρνηση. Μέσω ανάρτησης του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, έγραψε ότι με τα πυραυλικά πλήγματα που κατάφεραν οι ΗΠΑ στη Συρία, παραλίγο να φθάσουν «στα όρια της σύγκρουσης με την Ρωσία».

Ωστόσο στην ανάρτηση του αυτή ο Μεντβέντεφ γράφει ότι «με την ενέργεια της αυτή η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέδειξε ότι εξαρτάται πλήρως από την γνώμη που έχει το κατεστημένο της Ουάσιγκτον, το οποίο ο ίδιος είχε επικρίνει με σφοδρότητα κατά την τελετή της ορκωμοσίας του».
Παράλληλα ο Μεντβέντεφ, εμφανίζεται δικαιωμένος για την εκτίμηση που είχε κάνει όταν εξελέγη πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπα και συγκεκριμένα για το τι θα επακολουθούσε της εκλογής του.
«Αμέσως μετά την εκλογή του είχα επισημάνει, ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα οι κατεστημένη μηχανισμοί εξουσίας του κατεστημένου, θα ‘ακυρώσουν’ τις προεκλογικές θέσεις του Τραμπ. Χρειάστηκαν μόνο δυόμιση μήνες».
Αναφερόμενος μάλιστα στις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ γράφει: «Κανείς δεν υπερβάλλει ως προς την αξία των προεκλογικών υποσχέσεων. Ωστόσο υπάρχει ένα όριο ευπρέπειας το οποίο διαδέχεται η απόλυτη δυσπιστία. Αυτό είναι θλιβερό για τις σχέσεις μας που τελικά χάλασαν, αλλά που χαροποιεί τελικά τους τρομοκράτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.