Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Γαλλικός τύπος: »αποκαλυπτικός κατακλυσμός » από τον Ευφράτη; »Apocalypse now à Rakka ? » (lemonde). »To φράγμα του Ευφράτη όπλο μαζικής καταστροφής. »Οι πρώτες πλημμύρες….ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η θρησκ. πεποίθηση των τζιχαντιστών: για κάθε 1 μαχητή που σκοτώνεται στη Συρία 70 δικοί του θα σωθούν κατά την Έσχατη Κρίση.



Στη Συρία εκατοντάδες χιλιάδες ζωές κρέμονται από ένα φράγμα. Οι αμερικανοί εξαπέλυσαν μια επίθεση κατά της ISIS στη ζώνη της Tabqa. Ένα γιγαντιαίο υδροηλεκτρικό φράγμα υπέστη ζημιές από ένα βομβαρδισμό σε επίθεση στις 26 Μάρτη.
Χθες υπήρξαν οι πρώτες πλημμύρες σε  καλιεργημένες εκτάσεις και σε μερικά σπίτια  στο χωριό Asalhabayh που  προκάλεσαν  τον εκτοπισμό αρκετών  κατοίκων αφότου οι κουρδικές  πολιτοφυλακές  άνοιξαν τις βάνες πύλες του φράγματος στη βόρεια πλευρά του φράγματος του Ευφράτη για να κατέβει η στάθμη του νερού και να ελλατωθεί η πίεση.(συριακά μέσα)

Αντίθετα έχει υποχωρήσει σε πρωτοφανή επίπεδα δεκαετίας η στάθμη του Ευφράτη σε περιοχές της Deir Ezzor….

Το φράγμα εκτείνεται στoν Ευφράτη σε μήκος 5 χλμ.Έχει 60 μ ύψος και περιέχει τη λίμνη Assad, επιφάνειας 630 km2. Το σύστημα ελέγχου του τέθηκε εκτός λειτουργίας από τα χτυπήματα. Ανεβαίνοντας το νερό του Ευφράτη υπάρχει περίπτωση να το υπερκεράσει.Αν το φράγμα πέσει πάνω από  12 εκτομύρια κ.μ νερό θα διαχυθεί στη ζώνη.
Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν μια επίθεση μ΄ελικόπτερα στη Tabqa, με εκατοντάδες αμερικανούς συμβούλους συνυφασμένους με τις κουρδικές (SDF).Η Tabqa, βρίσκεται περί τα 50χλμ ΝΔ της Rakka.
Όλα αυτά στο πλαίσιο της επιχείρησης  « Θυμός του Ευφράτη » των SDF, που γίνεται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και που είχε σαν αποτέλεσμα ν΄απελευθερωθεί από την Daech ένα τρίγωνο 2000 km2 στα τουρκοσυριακά σύνορα.Οι SDF παραχώρησαν στο συριακό στρατό μια zone-tampon κατά μήκος του Ευφράτη.
Το σημείο του τεχνικόύ ελέγχου του φράγματος στοχεύθηκε από τους αμερικάνικους πυραύλους. Η κατάσταση κρίθηκε τόσο κρίσμη που οι 2 πλευρές κούρδοι και τζιχαντιστές τήρησαν μια εκεχειρία κάποιων ωρών για να επιχειρηθούν επιδιορθώσεις αναγκαίες στη δομή του φράγματος.
Είναι αδιαμφισβήτητο  ότι το φράγμα είναι έκτοτε στην καρδιά μιας αδυσώπητης μάχης μεταξύ ειδικών αμερικανικών δυνάμεων και κουρδικών πολιτοφυλακών και τζιχαντιστών της  Daech, μεταξύ 2 πυρών.
Τα γαλλικά μέσα έσπασαν τη σιωπή τους και ενώ όπως παραδέχονται το φράγμα χτυπήθηκε από τις ΗΠΑ προσπαθούν να φορτώσουν από τώρα στη daesh ενδεχόμενο « αποκαλυπτικό κατακλυσμό » όπως αναφέρει το estrepublicain.fr και την επερχόμενη « Apocalypse now à Rakka ? » όπως αναφωνεί η lemonde.
Το  estrepublicain αναφέρει ότι το φράγμα θα μπορούσε ν΄αποδυναμωθεί από τις μάχες και οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να το καταστρέψουν και να καταπιεί τη κοιλάδα του Ευφράτη κάτω από έναν « αποκαλυπτικό κατακλυσμό ».Αυτό επικαλούνται και οι SDF που φωτογραφίζουν ως μελλοντικούς πιθανούς καταστροφείς του φράγματος τους τζιχαντιστές.
Η lemonde ως ήταν αναμενόμενο αποπειράται προκαταβολικά να χρεώσει την καταστροφή του φράγματος και τον κατακλυσμό που θα επακολουθήσει στην ISIS για την αποποίηση των ευθυνών των ΗΠΑ.
Αναφέρει δεικτικά  »η οργάνωση του Abou Bakr al-Baghdadi παρουσίαζε τη μάχη της στη Συρία ως αυτή του τέλους του κόσμου της συντέλειας μεταξύ άλλων και μέσα στην εμβληματική πόλη  Dabiq που είναι στη Β Συρία. Αυτή οικοδομήθηκε στην ανάπτυξη ισλαμικών προφητειών μιας ταραχώδους κατ΄οικονομίαν  σωτηρίας  με τη λύτρωση της ψυχής 70 συγγενών κάθε « μάρτυρα» που έπεσε στη Συρία κατά  την έσχατη Κρίση. Η απώλεια της Dabiq από τους τούρκους τον περασμένο Οκτώβρη  δεν μπορούσε παρά να διαταράξει αυτή την εσχατολογική λογοδιάρροια. Αντίθετα η απειλή ενός «κατακλυσμού » (Tufân) σε κατακλυσμιαίες αναλογίες συνδέθηκε με τα Σημεία των ‘Εσχατων καιρών  της Ύστατης ώρας που αναβιώνει όλο το φαντασιακό της μάχης της συντέλειας  και αντηχεί στα τρομοκρατικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο. Le Monde.fr
 »To φράγμα του Ευφράτη όπλο μαζικής καταστροφής; » αναρωτιέται το lalsace.fr ενώ αναφέρει ότι η απειλή έχει ληφθεί πολύ σοβαρτά από τον ΟΗΕ αφού ο Stephen O’Brien, ο αναπληρωτής ΓΓ  προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής  αν το φράγμα της  Tabqa υποχωρήσει λόγω των μαχών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε ανύποπτο χρονικό διάστημα ΗΠΑ και SDF βάπτισαν την επιχείρηση τους στη Β Συρία  »θυμός του Ευφράτη »…πριν ακόμη ο Ευφράτης απειλείσει με βιβλική καταστροφή ….
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.