Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ανοίξτε τα μάτια σας! Στο κόλπο και η Ιταλία

Ανοίξτε τα μάτια σας! Στο κόλπο και η Ιταλία

Αυτό αποφάσισαν με ειδικό διάταγμα

Η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι αποφάσισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, να καταργήσει τα κουπόνια εργασίας με τα οποία αμειβόταν έως τώρα μεγάλο μέρος των περιστασιακά απασχολούμενων πολιτών.
Αυτό αποφασίστηκε υπό την πίεση του πανίσχυρου εργατικού συνδικάτου Cgil, αλλά και πολλές δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς.
Το μεγαλύτερο μέρος της κεντροαριστεράς στηρίζει την πρωτοβουλία, αλλά το μικρό κόμμα της Νέας Κεντροδεξιάς, το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι δεν εννοεί να υπερψηφίσει την κατάργηση του εργόσημου.
Αρνητική ήταν και η αντίδραση της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, σύμφωνα με την οποία θα ήταν καλύτερο να διεξαχθεί το δημοψήφισμα και να εκφρασθούν σχετικά οι πολίτες.
Αυτά διαβάσαμε στο ΑΠΕ και τώρα σας εξηγούμε τι σημαίνει αυτή η απόφαση στην Ιταλία.
Το κουπόνι εργασίας αποτελούσε ουσιαστικά ενίσχυση από την πλευρά τους κράτους σε πολίτες, οι οποίοι πήγαιναν με αυτό στην αγορά εργασίας και έβρισκαν δουλειά, με τον εργοδότη να συμπληρώνει απλά τον μισθό τους (μισθός= κρατικό κουπόνι εργασίας + χρήματα εργοδότη) και βλέποντας και κάνοντας.
Ωστόσο, μετά από πιέσεις συνδικάτων και της Αριστεράς, το κουπόνι εργασίας μετατρέπεται σε κουπόνι ανεργίας.
Το κράτος θα πληρώνει δηλαδή τους πολίτες για να κάθονται και όχι για να δουλεύουν. Αυτό είναι φυσικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για το οποίο στήνονται τεράστιες ουρές στην Ελλάδα.
Παρά τις καταγγελίες για «καταπολέμηση της φτώχειας», η ανεργία θα αυξηθεί, καθώς επιδοτείται και οι πολίτες συνηθίζουν να μένουν ικανοποιημένοι με την μετριότητα στην ζωή τους.
Σκοπός, βάσει της Ατζέντας 2030, είναι να δοθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, ο οποίος θα γεμίσει ανέργους και όχι δημιουργικούς συνεργάτες ή υπαλλήλους.
Οι άνθρωποι, δίχως νόημα ύπαρξης, θα κλειστούν σε πόλεις-γκέτο, περιμένοντας τα πάντα από έναν παγκόσμιο ηγέτη, ο οποίος θα έχει συγκεντρώσει ολόκληρο τον πλούτο.
Αυτό είναι το κόλπο και εφαρμόζεται πλέον και στην Ιταλία.
EL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.