Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Γερμανοί βουλευτές ζητούν οι στρατιώτες τους να ανακληθούν από τη βάση Ιντσιρλίκ

Μάρτιος 13, 2017. 21:45
Εν μέσω μιας σειράς γεγονότων στην Ευρώπη,  που έκαναν την εμφάνισή τους με το τουρκικό δημοψήφισμα για αλλαγή του Συντάγματος στην Τουρκία, Γερμανοί βουλευτές  ζητούν την απόσυρση των στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στη βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία.

Η Γερμανία χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση της Τουρκίας για  αναγνωριστικές εξορμήσεις στο πλαίσιο του, υπό την αμερικανική ηγεσία, συνασπισμού, κατά των εξτρεμιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’.
Η ανησυχία σχετικά με την παρουσία των Γερμανών στρατιωτών στην αεροπορική βάση, εκφράσθηκε τόσο από τους βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού όσο και της αντιπολίτευσης.
Ο Φλόριαν Χαν, εκπρόσωπος για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), δήλωσε ότι οι Γερμανοί στρατιώτες και οι αξιωματικού έχουν γίνει πιόνια στα τουρκικά παιχνίδια εξουσίας.
«Μέσα σε αυτήν την θερμαινόμενη ατμόσφαιρα έχει γίνει όλο και πιο αβέβαιο εάν η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των στρατιωτών μας στο Ιντσιρλίκ», έγραψε η εφημερίδα «Bild am Sonntag» και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να επενδύει στην υποδομή της αεροπορικής βάσης και να μεταφέρει τα Tornados να σταθμεύσουν αλλού.
Με  το CSU της Βαυαρίας -που είναι αδελφό κόμμα με τους Χριστιανοδημοκράτες της Καγκελαρίου Άνγκελ Μέρκελ- έχει παρόμοιες ανησυχίες και το Αριστερό Κόμμα που είναι η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.
«Υπό το φως των σημερινών εξελίξεων στην Τουρκία, οφείλουμε να αποσύρουμε τα Tornado (μαχητικά αεροσκάφη) μας και τους Γερμανούς στρατιώτες, και να προβούμε σε πάγωμα της προμήθειας όπλων προς την Τουρκία αμέσως», υποστήριξε η επικεφαλής της Αριστεράς, Ζάρα Βάγκενκνεχτ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
“rt.com”
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.