Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Δίκη για τη δολοφονία της Φαίης: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την μάρτυρα- φίλη του θύματος «Τη ζήλευε. Ήταν η ζήλια και κάποια λόγια που άκουγε…»

Δίκη για τη δολοφονία της Φαίης: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την μάρτυρα- φίλη του θύματος
Τα «μυστικά και ψέματα» στην ολέθρια σχέση της 23χρονης, Φαίης Μπλάχα με τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία της, σύντροφό της, Βαγγέλη Στεφανάκη αλλά και η παράλληλη «κρυφή» ερωτική σχέση του με την αδελφή της,
μονοπώλησαν τη διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.
«Τη ζήλευε. Ήταν η ζήλια και κάποια λόγια που άκουγε…» είπε, καταθέτοντας στο δικαστήριο η φίλη του θύματος, Ιωάννα Μαρμαρά, δίνοντας τη δική της εξήγηση για όσα έγιναν πριν από 4 χρόνια στη Νέα Μάκρη, και τα οποία στοίχισαν τη ζωή στην 23χρονη Φαίη Μπλάχα που μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από το σύντροφο της Βαγγέλη Στεφανάκη, κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η μάρτυρας η οποία είχε επισκεφτεί, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, την 23χρονη περιέγραψε την άσχημη κατάσταση στην οποία την είδε τονίζοντας: «Στο νοσοκομείο όταν την είδα, δεν την αναγνώρισα. Στο δωμάτιο ήταν 6-7 άτομα . Οι συνθήκες ήταν τραγικές . Ήταν σκεπασμένη με ένα σεντονάκι , ο καθένας την κοίταζε και έβηχε από πάνω της. Ήταν πρησμένη , είχε αίματα στα χείλη , μαυρισμένο μάτι , σημάδια στο μέτωπο από τα χτυπήματα . Τα νύχια της ήταν σπασμένα και είχε αίματα . Έπαθα σοκ . Κανένας δεν ήταν μαζί της εκείνο το πρωί».

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια, , προσπάθησε να δικαιολογηθεί, αν και οι μελανιές στα χέρια του, πρόδιδαν πως δεν έλεγε την αλήθεια. "Ήταν στεναχωρημένος , είχε πανικό. Μου είπε ότι βγήκε εκτός εαυτού και οτι έριξε στη Φαίη μόνο ένα χαστούκι και εκεινη έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Εμείς εκεινη την ώρα δεν είχαμε εικόνα για τα εσωτερικά χτυπήματα..." κατεθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο κατηγορούμενος είχε μελανιές στα χέρια του.

Η φίλη της 23χρονης Φαίης Μπλάκα, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη γνωριμία και τη σχέση που ανέπτυξε η άτυχη κοπέλα με το Στεφανάκη, υπό το «άγρυπνο» βλέμμα της αδελφής της η οποία δε σταμάτησε να τον διεκδικεί.

«Η Φαίη γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω της αδελφής της. Δεν γνώριζε ότι είχαν ερωτική σχέση , το έμαθε αργότερα της το είπε ο ίδιος και στη συνέχεια το ομολόγησε και η Μαριαλένα . Η Φαίη και ο Στεφανάκης έκαναν δεσμό μετά από ένα περίπου μήνα ...στο μεσοδιάστημα όμως υπήρχε ένα περίεργο κλίμα...Το διάστημα (σ.σ. της γνωριμίας του με τη Φαίη) είχε σχέσεις με την Μαριαλένα. Είχαν ερωτικές σχέσεις, όχι όμως σαν ζευγάρι. Το παραδέχθηκαν και η Μαριαλένα και ο Στεφανάκης. Όταν ξεκίνησε η σχέση της Φαίης με τον κατηγορούμενο υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός με την μεγάλη της αδελφή . Η Φαίη ήταν πολύ ερωτευμένη . Το άγχος της ήταν η αδελφή της η οποία μπλέκονταν συνεχώς στα πόδια τους. Είχε υποψίες ότι τον παρενοχλεί» σημείωσε η μάρτυρας και αναφέρθηκε σε ένα επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην καφετέρια όπου εργαζόταν μαζί με τη Φαίη με πρωταγωνίστρια της αδελφή της, Μαριαλένα.

«Η Μαριαλένα είχε έρθει στο μαγαζί μαζί με φίλες της και έδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στη Φαίη. Την ειρωνευόταν και έκανε άσχημους χαρακτηρισμούς . Της έλεγε "ουστ απο εδώ". Εγώ ήξερα γιατί το έκανε. Ζήλευε τη σχέση της με τον κατηγορούμενο. Τελικά , ο υπεύθυνος του μαγαζιού την έδιωξε» τόνισε και πρόσθεσε : «Η Φαίη σταμάτησε κάποια στιγμή να δουλεύει. Την ρώτησα τι έπαθε και μου είπε ότι χτύπησε το πόδι της πέφτοντας από τις σκάλες. Αργότερα ρώτησα και τον Στεφανάκη και μου είπε ότι η Φαίη είχε χτυπήσει με το μηχανάκι».

Με δάκρυα στα μάτια, η μάρτυρας μίλησε για το ρόλο της αδελφής του θύματος, από την αρχή μέχρι και το τέλος, επικαλούμενη όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο Βαγγέλης Στεφανάκης: «Μου είπε πως είχε αφήσει τη Φαίη στο σπίτι της και πήγε για ύπνο σε ένα φίλο του στο Γέρακα. Στο φίλο του τηλεφώνησε μια κοπέλα η οποία τον κάλεσε να πάνε σε ένα πάρτι στην Αθήνα. Μαζί της ήταν και η Μαριαλένα η οποία ζήτησε να του μιλήσει . Υποστήριξε ότι όταν αρνήθηκε την πρόσκληση της Μαριαλένας να πάνε μαζί στο ίδιο πάρτι εκείνη άρχισε να βρίζει τη Φαίη. Του είπε ότι είναι ανήθικη και διατηρεί παράλληλες σχέσεις και με άλλους άνδρες και πως κακώς διέκοψε τη σχέση τους για εκείνη.

Ο Βαγγέλης ισχυρίστηκε πως εξοργίστηκε και ζήτησε από τη Φαίη να βρεθούν. Αφού λογομάχησαν στο τηλέφωνο , πήγε έξω από το σπίτι της όπου συνέχισαν μέσα στο αυτοκίνητο τον καβγά. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η Φαίη του ανέφερε «θα κάνω ότι θέλω και εσύ είχες σχέση με την αδελφή μου» και σήκωσε πρώτη χέρι.

Η μάρτυρας μίλησε και για το «θέατρο» που έπαιξε η αδελφή του θύματος στο νοσοκομείο. «Κρατούσε μια εικόνα στο χέρι και έκανε προσευχές . Έτρεμε, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της ,ήταν πάνω σε ένα καροτσάκι» . Η μάρτυρας υποστήριξε πως δεν μίλησε μαζί της λέγοντας: «Δεν ήθελα να την ακούσω».
 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.