Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αποκάλυψη: Ποιοι είναι πραγματικά οι ανθρωπιστές; Η απάντηση εκπλήσσει

Αποκάλυψη: Ποιοι είναι πραγματικά οι ανθρωπιστές
Στον σύγχρονο δυτικό κόσμο, το ερώτημα ποιος είναι ανθρωπιστής απαντάται εύκολα: ανθρωπιστής είναι αυτός που βοηθάει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους δίνει φαγητό, τους βρίσκει κατάλυμα και δρα γι΄αυτούς υπεράνω χρημάτων και ιδιοτελών σκοπών. Ωστόσο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν προβληματίζουν τους πολίτες σχετικά με την «σκοτεινή διάσταση» των ΜΚΟ που αναφέρονται και ως «ανθρωπιστικές» ούτε μιλάνε για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω, ούτε για τους χρηματοδότες τους. Τα δυτικά ΜΜΕ δεν προβάλλουν καμία άλλη περίπτωση ανθρωπισμού, καθώς αυτός ανήκει αποκλειστικά στην Δύση.
Παρόλα αυτά, οι αληθινοί ανθρωπιστές που βρίσκονται στο «κέντρο» των γεγονότων, μέσα στην κόλαση του εμφυλίου πολέμου και στηρίζουν τις χιλιάδες των εκτοπισμένων, εκείνη τη στιγμή και όχι με διαφορά 800 μιλίων μακριά είναι οι Ρώσοι. Από τη στιγμή που η Ρωσία ενεπλάκη στην πόλεμο της Συρίας, υπήρξε άμεσος σχεδιασμός για την παροχή βασικών ειδών ζωής σε ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους λόγω των συγκρούσεων. Αυτά δεν τα λέει κάποιος Ρώσος αξιωματούχος, αλλά ο Τσέχος ευρωβουλευτής  Jaromir Kohlicek, ο οποίος αναγνώρισε ότι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία παρέχεται από τη Ρωσία και μάλιστα σε περιοχές όπου αποτελούν θέατρα πολέμου όπως το Χαλέπι.
Συγκινητικές ήταν οι αναφορές του σε πρόσφατο ταξίδι του στη χώρα, σχετικά με την αγωνία που περνάνε οι Σύριοι και πως οι Ρώσοι στρατιώτες και πολίτες κάνουν τα πάντα για την ανακουφίσουν. Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους και δήλωσε ότι θα απευθυνθεί άμεσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αναδείξει την πολύτιμη βοήθεια και στην Ευρώπη.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.