Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Στο σπίτι του με «βραχιολάκι» ο 39χρονος παραολυμπιονίκης

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Στο σπίτι του με «βραχιολάκι» ο 39χρονος παραολυμπιονίκης

Συγγνώμη ζήτησε ο παραολυμπιονίκης για το έγκλημα - Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω, φέρεται να ανέφερε στο ανακριτή

Απέφυγε την προφυλάκιση ο 39χρονος παραολυμπιονίκης ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο. Μετά από μια μαραθώνια απολογία που διήρκησε περίπου 7 ώρες, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να θέσουν τον 39χρονο σε κατ'οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου, Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες. Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή».

Πάντως, ο 39χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του διαφοροποιήθηκε από την αρχική του κατάθεση στις αστυνομικές αρχές. Αρχικά είχε υποστηρίξει πως το όπλο, με το οποίο έγινε το φονικό ανήκε στο θύμα, πράγμα όμως που τελικά αποδείχθηκε ανακριβές, καθώς φαίνεται τελικά να ανήκε στον κατηγορούμενο παραολυμπιονίκη. Τώρα, ενώπιον του ανακριτή ο 39χρονος ανέφερε ότι βρίσκονταν σε άμυνα.

Κατά τον συνήγορό του, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι λυπάται για ότι έγινε ζητώντας πολλές φορές συγνώμη και αναφέροντας πως δεν είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία.
Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο προπονητής του παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Έξω από το ανακριτικό γραφείο βρίσκονταν από το πρωί οι γονείς και ο αδελφός του παραολυμπιονίκη, προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

Σε δήλωση του ο παραολυμπιονίκης αναφέρει: "Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου τη Δικαιοσύνη και εσάς για τα καλά σας λόγια. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που έγινε. Εύχομαι να μην συμβεί ποτέ σε κανένα άνθρωπο αυτό που έγινε".

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.