Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιλντιρίμ συγκρίνει τον Ερντογάν με τον Μωάμεθ τον Πορθητή-Πολεμικό σκηνικό στήνει η Άγκυρα VIDEOS ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Γιλντιρίμ συγκρίνει τον Ερντογάν με τον Μωάμεθ τον Πορθητή-Πολεμικό σκηνικό στήνει η ΆγκυραΕπιδεινώνονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Με αλληλοκατηγορίες συνεχίστηκε και η σημερινή μέρα, μετά τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «Μπορούμε να ανέβουμε στα Ίμια όποτε το θελήσουμε».

Άμεση ήταν η απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος απάντησε με μια ανακοίνωση: «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του», χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά τον Τούρκο υπουργό ηλίθιο.
Λίγο αργότερα ήρθε και η απάντηση δια στόματος του υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου, ο οποίος τόνισε με αυστηρό ύφος: «Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους. Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται.
Κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, κάθε πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζονται. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».
Πρόσθεσε: «Να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας και ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος και υπ. Άμυνας εγώ.
Αυτές οι προσπάθειες να καλέσουν κοντά τους  εθνικιστές με κορυφαία την κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού να κάνει το σήμα των γκρίζων λύκων μέσα στη Βουλή είναι κινήσεις πανικού που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή.
Η Ελλάδα δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα. Τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θημυδία».
Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ ο οποίος απάντησε προσωπικά στον κ. Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον ως «κακομαθημένο παιδί της κυβέρνησης».
Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες πηγαίνουν στην Ελλάδα, πηγαίνουν στα ελληνικά νησιά. Οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα, όταν εξετάζουμε πιο προσεκτικά τις δηλώσεις του [σ.σ. Καμμένου] θα δούμε πως είναι παρόμοιες με εκείνες ενός κακομαθημένου παιδιού, αλλά αυτό το κακομαθημένο παιδί δεν πρέπει να επισκιάσει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική αυτή. Δεν χρειάζεται να μας κάνουν επίδειξη δύναμης.
Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν καλύτερα τι να κάνουν. Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα. Θα πρέπει να συνετιστεί [σ.σ. ο Έλληνας Πρωθυπουργός] το κακομαθημένο αυτό παιδί. Δεν πρέπει να δοκιμάζει άλλο την υπομονή μας.
Οι Έλληνες ξέρουν καλά το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός, μη μας υποχρεώσει να το δείξουμε. Μη μας ζορίζει περισσότερο τα περιθώριά μας!».
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ σύγκρινε το τουρκικό δημοψήφισμα με την άλωση της Κωνσταντινούπολης επαναφέροντας στο προσκήνιο τα πραγματικά νέο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν, δηλώνοντας: «όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατακτούσε την Κωνσταντινούπολη, κάποιοι τότε του έλεγαν όχι. Αλλά ο Πορθητής, χωρίς να δώσει αξία σε αυτούς που προτιμούσαν το λήθαργο και το φόβο, άνοιξε μια νέα εποχή. Κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη».
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν παρούσες στο Αιγαίο και πανέτοιμες ανά πάσα στιγμή, ωστόσο απαιτείται προσοχή γιατί λαός όπως οι Τούρκοι έχουν την μπαμπεσιά στο αίμα τους!
Πλέον απροκάλυπτα δηλώνουν την πρόθεσή τους απέναντι στην Ελλάδα και μένει μόνο να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα από δω και πέρα. Το σκηνικό μυρίζει μπαρούτι και αν ο «Σουλτάνος» χάσει το δημοψήφισμα του Απριλίου τότε τα πράγματα θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.