Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Μ.Κόνσολας: "Το μεταναστευτικό είναι η πιο μεγάλη μπίζνα της κυβέρνησης"


«Το μεταναστευτικό είναι η πιο μεγάλη μπίζνα που έχει στήσει αυτή η κυβέρνηση», εκτίμησε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία παρατείνονται, για ένα ακόμα χρόνο, οι συμβάσεις για την κάλυψη έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών σε σχέση με τις δομές φιλοξενίας προσφύγων.Ο κ. Κόνσολας τη χαρακτήρισε μεθόδευση που οδηγεί σε σωρεία απευθείας αναθέσεων και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τονίζοντας:

«Το ίδιο κάνατε και με την πρόσφατη υπουργική απόφαση για τη δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου στην Κω. Την Κω την οποία τιμωρείτε διαρκώς, την Κω που βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης από την αρχή και μαζί με αυτήν βρίσκεται στο στόχαστρο και ο τουρισμός.

Λίγο απασχολούν αυτή την κυβέρνηση οι αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στον τουρισμό, έφτιαξε hot spot και κλειστό προναχωρησιακό κέντρο στον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας αντί να επιλέξει άλλες περιοχές, που δεν θα προκαλούσαν πρόβλημα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. κ. Μουζάλα:

«Ο κ. Μουζάλας έχει και μία άλλη ιδιαιτερότητα. Δεν έχει απαντήσει, επισήμως, στις καταγγελίες του κ. Βουδούρη.

Για αυτό και βλέπουμε άρθρα, όπως το άρθρο 40 αυτού του νομοσχεδίου που νομιμοποιούν τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις απευθείας αναθέσεις με το πρόσχημα του επείγοντος και θα δούμε και άλλα τέτοια, όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση».

Ο κ. Κόνσολας απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις διαρροές για την καθιέρωση απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές, την κατάργηση συλλογικών οργάνων των δήμων, την παροχή δικαιώματος ψήφου σε αλλοδαπούς και την ενίσχυση των εξουσιών των γενικών γραμματέων των δήμων που δεν είναι αιρετοί.

«Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει την αυτοδιοίκηση. Επιδιώκει να δημιουργήσει μια διαλυτική κατάσταση: να μην μπορούν να διοικηθούν οι Δήμοι, να μην υφίσταται η αρχή της πλειοψηφίας.

Επιστρατεύονται όλα τα μέσα για αυτό το σκοπό.

Με έναν εκλογικό νόμο που θα δημιουργήσει διαλυτικές καταστάσεις για να παίζουν ρόλο ρυθμιστή και κυρίαρχου τα θνησιγενή και μειοψηφικά σχήματα της δήθεν Αριστεράς.

Ακούμε, μάλιστα, ότι θα δοθεί δικαίωμα ψήφου και στους αλλοδαπούς για τις δημοτικές εκλογές και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει «πάτος στο βαρέλι» της κομματικής σκοπιμότητας. Αν η κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχει Σύνταγμα, αν σέβεται το Σύνταγμα.

Προφανώς, κάποιοι στην κυβέρνηση, ίσως σκέφτονται, να δώσουν δικαίωμα ψήφου και σε αυτούς που έχουν εγκλωβίσει τα hot spot των νησιών.

Για πρώτη φορά υπάρχει τέτοιου μεγέθους δυσαρμονία ανάμεσα σε μια κυβέρνηση και στο εκλογικό σώμα. Δεν έχετε δημοκρατική και ηθική νομιμοποίηση να προχωρήσετε σε καμία αλλαγή στο θέμα του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

TornosNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.