Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Η αμερικανική επίσκεψη που έφερε… κρύο ιδρώτα στην Τουρκία!

u-s-commander

O στρατηγός Joseph Votel, διοικητής των στρατιωτικών αμερικανικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή πραγματοποίησε μια επίσκεψη την Παρασκευή στη Συρία για να συναντήσει τις (FDS), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου αυτής της αντιτζιχαντιστικής συμμαχίας που υποστηρίζεται και διευθύνεται από την Washington.

Αυτή η μυστική επίσκεψη του αμερικανού στρατιωτικού διοικητή στη Μ Ανατολή (Centcom) είναι η πρώτη υπό τη διοίκηση του Donald Trump, που ανέλαβε στις 20 Γενάρη.

Οι FDS, αγωνίζονται από το 2015 κατά της ISIS με την υποστήριξη της Washington.

Στις 6 Νοέμβρη οι κούρδοι της FDS άρχισαν μια επίθεση για να κατακτήσουν τη συριακή αραβογενή Raqa.

Οι κούρδοι ανακοίνωσαν στο τέλος Γενάρη ότι για α΄φορά δέχθηκαν θωρακισμένα οχήματα αμερικανικά ενώ η νέα διοίκηση του Donald Trump τους υποσχέθηκε « περισσότερη υποστήριξη » στη μάχη τους κατά των τζιχαντιστών.

Ο στρατηγός Votel « επισκέφθηκε σήμερα ζώνες που είναι υπό τον έλεγχό μας και συνάντησε πολλούς διοικητές των FDS », ανέφρε ο εκπρόσωπος τύπου του FDS, ο Talal Sello, σ΄ανακοινωθέν.

« Τ΄αποτελε΄σματ ήταν θετικά.Συζητήσαμε αναπτύξεις στην εκστρατεία Θυμός του Ευφράτη και μιλήσαμε για θέματα στρατιωτικά », διευκρίνισε και τόνισε ότι « τους υποσχέθηκε βαρύ οπλισμό στο μέλλον ».

Περιέγραψε τη σύσκεψη ως « όντας επιβεβαίωση της αμερικανικής υποστήριξης στις δυνάμεις μας « .Σύμφωνα με τους FDS, lη επίσκεψη διήρκησε 4 ώρες.

Σύμφωνα με άλλον υψηλό αξιωματούχο των FDS που μίλησε στο πλαίσιο της ανωνυμίας « ο Votel επιβεβαίωσε τη δέσμευση της συμμαχίας να προστατεύσει το Manbij από κάθε επίθεση από πλευράς της Τουρκίας ή από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από αυτήν στο πλαίσιο προεγενέστερης δέσμευσης γι προστασία αυτής της ζώνης ».

« Δεν συζητήσαμε το θέμα της διάνοιξης διαδρόμων που θα επέτρεπαν στις δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία να μπουν στις ζώνες ελέγχου μας « , επέμεινε αυτή η πηγή.

Το Πεντάγωνο δεν αντέδρασε ακόμη σε αυτές τις αναφορές το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Votel είχε πραγματοποιήσει παρόμοια επίσκεψη στη Συρία το Μάη του 2016, όταν συνάντησε διοικητές του FDS αλλά και στρατιωτικούς συμβούλους αμερικανούς που επιχειρούν στο πλευρό τους.

Ο αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν σε μια μετακίνησή του στη Μ Ανατολή ότι περισσότερες αμερικανικές δυνάμεις δύνανται να χρειαστούν στη Συρία ακόμη κι αν η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις τοπικές δυνάμεις. (©AFP / 25 février 2017 05h49)

Γιατί πήγε ο John McCain στο Κομπάνι.

Μια πηγή καλά πληροφορημένη αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο ο γερουσιαστής των δημοκρατικών John McCain πήγε στο συριακό Kobané που ελέγχουν οι κούρδοι.

Σε συνέντευξή της στο αραβόφωνο Russia Today, η ανώνυμη πηγή αποκάλυψε ότι ο αμερικανός γερουσιαστής πήγε στο Κομπάνι στη Συρία για ν αυποχρεώσει τους κούρδους της Συρίας να διασφαλίσουν ένα δρόμο που να οδηγεί στη Raqqa, στα 20 χλμ από το Tell Abyad, χάρη στον οποίο οι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζει η Άγκυρα θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις χωρίς βοήθεια των κούρδων.

Η The Wall Street Journal, ανέφερε την Τετάρτη 22 Φλεβάρη ότι ο John McCain πήγε στο Kobané,το προηγούμενο weekend. Προσθέτει ότι ο McCain συνάντησε αμερικανούς διοικητές και κούρδους πολιτοφύλακες.

Σαλαμοποίηση της Συρίας.

Χωρισμός σε ζώνες επιρροής.Τουρκία και FSA από τη μια,ΗΠΑ και κούρδοι από την άλλη ενώ ρώσοι, σύριοι και Χεζμπολλά επιχειρούν να διασώσουν ό,τι είναι δυνατόν από τη λεηλασία του συριακού εδάφους από τους »εταίρους » στη μάχη κατά της ISIS που παράλληλα είναι και μια μάχη για αναδιάταξη κι εδραίωση δυνάμεων και ξένων στο εσωτερικό της Συρίας.

Η μάχη κατά της ISIS δεν είναι άδολη.

Με αυτήν πρόσχημα οι κούρδοι ημιαυτονομήθηκαν,οι Τούρκοι εισέβαλαν,οι ΗΠΑ εδραιώθηκαν επί συριακού εδάφους.

Η παρουσία της ISIS αποδεικνύεται παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς μια »ευλογία » γι αυτές τις δυνάμεις που ποτέ δεν είχαν φανταστεί ούτε στην πιο οπτιμιστική τους φαντασία τέτοιου είδους κατακτήσεις επί κραταιάς Συρίας.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.