Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΣΥΡΡΑΞΗ - Αμερικανικά ελικόπτερα εφόδου UH-60L στην Θεσσαλονίκη «για την αποτροπή ρωσικής επίθεσης»! ΦΩΤΟΣ

uh-60-black-hawk-thessaloniki-4

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οκτώ ελικόπτερα εφόδου τύπου UH-60L Black Hawk και περισσότερα από 70 κιβώτια με υλικά , έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην άσκηση «Atlantic Resolve»  η οποία «Εχει σκοπό  την αποτροπή μιας ενδεχόμενης ρωσικής επίθεσης και τη διασφάλιση των ανατολικοευρωπαϊκών μελών του ΝΑΤΟ καθώς επίσης και τις χώρες της Βαλτικής», όπως ανέφεραν πηγές της αμερικανικής πρεσβείας.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, γνωστός από την συμμετοχή του στην εξέγερση στην πλατεία Μεϊντάν της Ουκρανίας και τα τραγικά γα το Κίεβο γεγονότα με τον ακρωτηριασμό της Ουκρανίας στην Κριμαία και την απόσχιση των ανατολικών περιφερειών σε Τweet ανέφερε πως «Στην διαδικασία βοήθησε και ο Ελληνικός Στρατός», ενώ τόνισε ότι «Είναι μια καλή ευκαιρία για συνεργασία Αμερικανών και Ελλήνων στρατιωτών». 

Τα ελικόπτερα ανήκουν στην 10η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ  (10th Combat Aviation Brigade) με έδρα το Ft. Drum στη Νέα Υόρκη, και αναπτύσσονται στα Βαλκάνια για υποστήριξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve».

Πρόκειται για την πρώτη πλήρη ολοκληρωμένη δύναμη Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ που εντάσσεται στην συγκεκριμένη επιχείρηση.








 

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.